Deel dit artikel
-

Nederlandse startup opent digitaal theater voor live concerten

Sinds kort heeft Nederland een nieuw digitaal theater: Hymn. Specifiek ontworpen om muziekliefhebbers een nieuwe streaming ervaring te geven.

Bij Hymn hoeft het publiek de show nooit alleen te beleven, beloven de initiatiefnemers. De gemeenschappelijke emotie die je als publiek en artiest ervaart is uniek. Dat gevoel misten de oprichters in veel online oplossingen nog. ‘Het digitale mediaformat is voor ons echt kunst en daarmee leidend voor de shows die we produceren. Hierdoor kunnen we het publiek en de artiest in ons digitale theater op een nieuwe manier met elkaar in verbinding brengen.’

De startup is opgericht door Thomas de Vrij en Harald Dunnink, naar eigen zeggen bewezen media-ondernemers.

De Vrij was met zijn productiebedrijf Badbirds onder meer een drijvende kracht achter Live on Dutch Waters van Martin Garrix. COO Luc Peters was zeven jaar lang de rechterhand van Reinout Oerlemans bij Eyeworks. En Dunnink is bekend als medeoprichter van De Correspondent en oprichter van designbureau Momkai.

Bolke Burnaby Lautier, director bij SR Films, neemt de technische productie van de eerste Hymn show op zich, iets wat hij eerder deed voor Coldplay, U2, Taylor Swift en The Rolling Stones. Het gerenommeerde Belgische Arf & Yes verzorgt het lichtdesign, iets wat zij het afgelopen jaar ook deden voor alle grote online fashion shows. Van Chanel en Dior tot Givenchy en Versace.

Davina Michelle wordt de allereerste artiest die een concert geeft in het digitale theater Hymn. De hymn van Michelle is op woensdag 9 juni te zien in 31 verschillende landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond