Deel dit artikel
-

Nederlandse startup met smart bracelet naar Web Summit

De Nederlandse startup Shake-On brengt volgende week op de Web Summit in Dublin een slim armbandje uit. Speciaal voor bezoekers van congressen om simpel en snel gegevens met elkaar uit te wisselen.

En enkel als beide handenschudders achteraf aangeven dat ze met de ander in contact willen komen, zorgt Shake-On ervoor dat e-mailadressen en telefoonnummers worden uitgewisseld.

Jouri Schoemaker pitcht hun bedrijf volgende week in Ierland, maar had niet verwacht dat de organisatie zijn bandjes aan alle bezoekers wilde geven. Dertigduizend zouden dat er zijn. “Vorige week hebben we onze eerste investering, van een ton opgehaald, en kunnen net drieduizend bandjes laten produceren”. Het tienvoudige is simpelweg niet te doen.

Met de smart bracelets richten zij zich op zakelijke klanten. Naast organisatoren van congressen zijn dat ook corporates als Shell en KPMG die op hun eigen events het uitwisselen van visitekaartjes overbodig willen maken.

De slimme armband is geprogrammeerd met een algoritme dat de beweging van het handen schudden herkent en in combinatie met de Shake-on app voor automatische uitwisseling van gegevens zorgt. “Gebruikers hoeven niets te doen of installeren. Enkel het bandje te dragen.”

De kern van de bracelets is herbruikbaar. De band zelf is per event verwisselbaar. Ze bevatten een versnellingsmeter, Bluetooth voor communicatie met beacons in de zalen en kleine zendertjes die de twee schuddende armbandjes laten ‘praten’. De backend van de organisatie zorgt ervoor dat de gelegde connecties worden onthouden en achteraf kunnen worden opgevolgd.

Schoemaker: “Standhouders hoeven op beurzen geen badges meer te scannen maar kunnen simpel het verkeer en hun rendement meten.”

Nederlandse events die het systeem komende maanden zeggen te gebruiken zijn Week van de Ondernemer, TEDx in Delft en Amsterdam en Beurs/WTC in Rotterdam.

Shake-On zit sinds november 2014 in incubator Yes!Delft.

Deel dit bericht

2 Reacties

Meneer V

“De backend van de organisatie zorgt ervoor dat de gelegde connecties worden onthouden en achteraf kunnen worden opgevolgd.”

Dus dan ga je staan babbelen en na afloop krijg je een lijstje namen waarvan je al lang niet meer weet wie het was.

Neuh, elke zoveel jaar komt er een “startup” op dit idee, we deden het in de tijd van de Palm-IIIc al via IRDA en het is gewoon onhandig. Een visitekaartje krijg je van de persoon met wie je praaat, je koppelt het plaatje direct aan de persoon, het werkt gewoon veel, veel beter.

Tom Weber

Dat lijstje namen zal ongetwijfeld vergezeld zijn van foto’s, zodat je de naam kunt koppelen aan het gezicht dat je hebt onthouden. Een digitaal visitekaartje dus!

Ik vind het een puik idee! Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond