Deel dit artikel
-

Nederlandse taxicentrales komen met een eigen app

De taxicentrales van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht willen strijd aangaan met UberPOP. Vanaf 1 mei komen de centrales namelijk met een gezamenlijke taxi-app, de AppAcab. Die is al twee jaar lang in voorbereiding.

Sjaak de Winter, directeur van de Rotterdamse Taxi Centrale, hoopt dat taxibedrijven uit het hele land zich aan zullen sluiten bij het samenwerkingsverband, vertelt hij aan AT5. De bedrijven die nu al meedoen zijn Utrechtse Taxi Centrale (UTC), de Taxi Centrale Amsterdam (TCA), de Haagse Taxi Mobilofoon Centrale (HTMC) en de RTC.

De app moet vooral het betalen makkelijker te maken. Dat kan straks dan ook met iDEAL.

Deel dit bericht

3 Reacties

EVDP

Hehe, zo moeilijk was dat niet. Wat Uber wel kan maar niet mag is kinderlijk eenvoudig te kopiëren door diegene die het wel mogen maar nog niet kunnen. Nu dus wel. Nu nog iets bedenken waarmee je Uber echt op afstand zet. Want betalen eenvoudiger maken is geen oplossing. Betalen is namelijk geen probleem.

van Deurzen

Beste RTC, UTC, TCA en HTMC: misschien is het verstandig wat te doen aan de motivatie van je chauffeurs.. en aan de attitude van je chauffeurs… en aan de aggressiviteit van je chauffeurs… en aan de prijzen die jullie chauffeurs doorbelasten… en aan de auto’s van je chauffeurs – een middenklasser taxied net zo goed als een te dure Mercedes…

Oh ja, en betalen in de auto had al eeuwen gekund met de PIN misschien? De app kan het betalen STRAKS makkelijker maken? dus voorlopig ook nog niet?

Lukas

Met iDeal (mobile) betalen is voor mij de belangrijkste reden om het niet te doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond