Deel dit artikel
-

Nederlandse toezichthouder beboet Uber voor zes ton

De Autoriteit Persoonsgegevens legt Uber een boete van zeshonderdduizend euro op omdat het een hack in 2016 te laat meldde bij de toezichthouder.

Dat maakte de Autoriteit Persoonsgegevens zojuist bekend.

Het ging destijds om een hack waarbij de persoonsgegevens van wereldwijd 57 miljoen reizigers buit werd gemaakt. Ook de gegevens van zo’n 174.000 Nederlanders kwam daarbij in vreemde handen.

Uber had de hack binnen 72 uur na het ontdekken ervan aan de gebruikers en de Nederlandse overheid moeten melden, maar liet dat na.

“We zijn blij dat we het hoofdstuk van het data incident uit 2016 kunnen afsluiten. Zoals met diverse Europese autoriteiten gedeeld tijdens hun onderzoeken, hebben we zowel direct na het incident als in de jaren hierop volgend technische verbeteringen doorgevoerd ten behoeve van de beveiliging van onze systemen. Ook hebben er significante veranderingen plaatsgevonden in Ubers leiderschap om ervoor te zorgen dat transparantie voor zowel gebruikers als wet- en regelgevers voorop blijft staan. Zo hebben we eerder dit jaar onze eerste Chief Privacy Officer, Data Protection Officer en een nieuwe Chief Trust en Security Officer aangetrokken”, aldus een woordvoerder.

Foto: massivekontent (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond