Deel dit artikel
-

Nedstat: “Wij worden sterkste in Europa”

Nedstat is naar eigen zeggen "hard op weg" de sterkste in Europa worden. De Diemense leverancier van software en diensten op het gebied van websitetracking zal volgens CEO Michael Kinsbergen zijn Amerikaanse concurrent Webtrends in Europa passeren. Tegelijk werd bekend dat participatiemaatschappij Synergia Capital Partners 650.000 euro in Nedstat steekt.

Kinsbergen verwacht dat Nedstat in september dit jaar cashflow positief wordt. Dat is een maand later dan hij in februari beloofde. Kinsbergen is optimistisch: "Onze financiële situatie is uitstekend en ook onze financiële basis is goed." Kinsbergen geeft toe dat zijn onderneming een jaar geleden er minder goed voorstond.

Nedstat maakte dinsdag bekend dat Synergia 650.000 euro in het bedrijf steekt en in ruil daarvoor een belang in Nedstat verwerft. In februari van dit jaar breidde Nedstat zijn eigen vermogen nog uit met 1,9 miljoen euro door een aandelenuitgifte en herstructurering van leningen.

De omzet van Nedstat groeide in 2001 met meer dan zeventig procent ten opzichte van het jaar ervoor. De laatste vijf maanden constateert Kinsbergen "een enorm momentum" in de omzet. Een flink deel van de omzet komt voor rekening van de vier buitenlandse kantoren van het concern: Antwerpen, Frankfurt, Parijs en Londen. Het laatste kantoor is volgens Kinsbergen het meest succesvol, hoewel Nedstat nog altijd het sterkst is op de thuismarkt.

Nedstat verschilt vooral van concurrent Webtrends , omdat het met eigen kantoren werkt, zegt Kinsbergen. Webtrends werkt vooral met partners. "Wij vinden products en services belangrijk. Klanten moeten kunnen langskomen, we willen in ieder land trainingen kunnen geven en al onze diensten in de plaatselijke taal aan kunnen bieden", aldus Kinsbergen.

Januari vorig jaar sloot Nedstat zijn Amerikaanse kantoor. Het succes van de Europese kantoren bewijst volgens Kinsbergen dat dit een juist besluit was. "Onze grootste concurrenten zijn actief in de VS, maar wij zijn beter op de Europese markt", zei de CEO daar eerder over. Kinsbergen is voorlopig niet van plan de vier kantoren uit te breiden. "De volgende stap is professionalisering van die kantoren, de verschillende internationale markten zijn zo verschillend dat we daar goed aandacht aan moeten besteden."

Deel dit bericht

25 Reacties

Jeroen

Laat mij niet lachen. Nedstat produkten zijn echt niet goed, prijs is duur en de service is belabbert. Er stappen op dit moment ontzettend veel ontevreden mensen over van Nedstat naar OneStat.com, een innovatieve provider met veel betere produkten. OneStat.com zal binnenkort de grootste pan-European provider worden en Nedstat voorbij streven. Deze produkten zijn veel beter dan Nedstat en kunnen wel vergeleken worden met Webtrends maar zijn wel goedkoper.

roelp

Als je nu na 3 maanden al weer een extra financiele injectie nodig hebt dan is je burn-rate volgens mij veel te hoog. Ik vraag mij af of ze dit inderdaad gaan waarmaken en of het binnenkort niet gewoon over is. Is dit het einde van het begin of het begin van het einde van NedStat? De concurrentie in Europa wordt volgens mij ook steeds sterker met nieuwe aanbieders die op de markt komen. Kijk hiervoor ook eens op {tellertest.com; http://www.tellertest.com } die onafhankelijke tests doen.

TvM

Ik ben het niet met roelp eens. Volgens mij is het niet "na 3 maanden al weer een extra financiele injectie nodig hebt" maar is het allemaal onderdeel van een grote slag. Nedstat heeft als groot voordeel boven de andere "nieuwe spelers" op de tellermarkt dat ze al meer dan 5 jaar bestaan, lokaal aanwezig zijn en drie sterke producten hebben. In de tellertest wordt voornamelijk gekeken naar de gratis tellers terwijl voor Nedstat – Sitestat het belangrijkst is. Met dat pakket haal je de grote spelers binnen en realiseer je de meest omzet. Ik denk dat Nedstat, ook omdat ze het nog steeds volhouden met recht een van de nederlandse internet successen is te noemen en dat ze nog lang zullen bestaan en door groeien.

Jan Bosman

Ik ben het eens met de vorige reactie. Nedstat komt er in de tellertest absoluut slecht vanaf. Daarnaast zijn er nu ook nieuwe en veel grotere bedreigingen zoals Hitbox.com en OneStat.com. Hitbox heeft juist wel een kantoor bij Amsterdam Sloterdijk geopend. Nedstat, heeft de naam omdat het een vd eersten was maar is al achterhaald.

Jacco Blankenspoor

Wanneer geeft NedStat nou eens openheid van zaken. Ze lullen iedere keer wel dat ze met een paar maanden cashflow positief worden, maar telkens wordt het uitgesteld. Hoeveel omzet draaien ze, dat is belangrijk. Als ze een hoge omzet hebben en nog steeds verlies draaien dan betekent dat dat hun kosten veel te hoog zijn. Ten slotte zijn hun producten ook niet goedkoop, en hebben ze aardig wat klanten.Het zou me niks verbazen als NedStat zich over een paar maanden te koop aanbiedt. De concurrentie is groot (en Webtrends is beter), maar om mee te blijven spelen moet je wel winst draaien. Je kan niet blijven teren op het geld van investeerders. Kortom, hoe staat NedStat er echt voor? Hoeveel is de omzet?

Peter vd Berg

OneStat is op zich niet zo een bijzondere concurrent. Het is in feite een 'makeover' van de oude LaDot-stats website. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar WebTrendsLive. Qua prijs en service beter en betrouwbaarder dat Nedstat. Die is immers in Europa alleen per land actief, waardoor het voor ons bedrijf onmogelijk was deal te sluiten voor het meten van meerder websites in Nederlands en Duitsland. Toch jammer, dat wij hiervoor Amerikaanse bedrijven hebben moeten inschakelen. (Maar ja, die zijn tenminste At Your Service.)

Casper

Wij worden de sterkste in Europa is weer een typisch voorbeeld van de arrogantie van Nedstat. Mijn vriendin werkte bij dit bedrijf en ik hoorde dat het intern een puinhoop er is en dat ze maar wat doen. Ze moeten het opnemen tegen Webtrends, OneStat.com en Hitbox, deze bedrijven maken gewoon winst. Deze 3 bedrijven beschikken over een veel beter management en produkten. Iedere keer ladingen geld naar Nedstat storten is juist een teken van zwakheid. Als je 5 jaar bestaat moet je allang winst maken. Wie dit niet kan moet ophouden te bestaan.

Marcel

Nedstat is op de goede weg! Ze hebben gelijk dat ze "de sterkste" van Europa worden. Iedreen ziet Nedstat alleen maar vanwege hun gratis Basic teller, maar Nedstat bied veel meer (Pro en SiteStat). Ik ben al jaren een tevreden gebruiker van Nedstat Pro. Statistieken zijn een belangrijke marketing tool voor je website. Als je je business serieus neemt moet je ook kunnen vertrouwen op betrouwbare marketing gegevens over het gedrag op je website. Die 'andere' gratis tellers hebben hun businessplan allemaal gebaseerd op bannerinkomsten. Volgens mij hebben we de afgelopen tijd geleerd dat je daar geen business draaiend mee kan houden. Investeringen na drie maanden betekent natuurlijk nooit dat het slecht gaat, ik zie het meer als een blijk van vertrouwen.

linda

Onestat? Sinds wanneer mogen jullie Onestat vergelijken met Nedstat? Onestat is pas 2 maanden actief. Zoek eens in google. Onestat was 2 maanden geleden nog een website waar je de snelheid van je provider kon meten. Dat Onestat een paar keer het nieuws haalt, wil niet zeggen dat je ze mag vergelijken met een bedrijf als Nedstat! Triest is het om te zien dat nieuwssites (zoals: Telegraaf, Emerce en meer) een nieuwsbericht van Onestat zonder te verifiëren onmiddellijk overgaan op plaatsen. De persberichten van Onestat gaan helemaal nergens over! Onestat meldt dat Google populairder is dan ilse en baseert dat op 100 gebruikers!? Waar gaat dit over? Hallo! Dan hebben we nog de reactie van Jeroen (hierboven) prachtige reactie van iemand die NIET betrokken is bij Onestat? Alsof je het e-mail adres jeroen@hotmail.com hebt? Lekker reclame maken voor Onestat, goedzo Jeroen! Onestat heeft het nodig! Het ziet er gewoon niet uit en de markt is allang verzadigd, had mij 2 maanden geleden even een mailtje gestuurd dan had je deze afgang kunnen voorkomen! Tegenwoordig heeft iedere zichzelf respecterende provider zelf wel een tooltje om te tracken! Anno 2002 een statistiekenservice beginnen is hetzelfde als een taxibedrijf in Amsterdam beginnen. Tellers zijn enkel leuk voor de particuliere markt, hobby dus. Dat je eraan kan verdienen is de illusie van de jaren 90 en die zijn ver achter ons, Jeroen. Banner-inkomsten kunnen hooguit kostendekkend werken. Tot slot, er zijn inderdaad een paar grote spelers. Deze vind je bij http://www.tellertest.com.Bepaal zelf welke je mooi en goed vind, laat je niet lijden! door mensen zoals Jeroen!

Christina vd Werf

Laat mij niet lachten, Linda! Probeer een WebTrendLive of Hitbox Professional, stukken goedkoper dan Nedstat Pro en tientallen malen beter. Belachelijk voor woorden dat een service zoals Nedstat Pro (10/20/30) webpagina's nog bestaat. Welke site heeft tegenwoordig zo'n klein aantal pagina's en wil per pagina de statistiekencode op de hand invoegen. Kijk dus eerst even rond voordat je wat schrijft.

marcel

Linda, ik ben het gedeeltelijk met je eens. OneStat heeft geen recht van spreken en die jeroen@hotmail.com zal er wel werken, of de oprichter kennen, Niels Brinkman, ik zag op de website dat hij ook bij Nedstat heeft gewerkt! Waar ik het niet mee eens ben is dat "tellers" alleen leuk zijn voor de particulieren markt. Juist bedrijven zoals Webtrends en Nedstat kunnen betrouwbare informatie leveren over het site bezoek. Site Marketeers kunnen daar erg veel nutige informatie uithalen. Wat ik nog vaak tegen kom in de markt is dat men wel een website laat bouwen van 100.000 euro, maar geen betrouwbaar statistiek programma aanschaffen. Vragen als wat is de ROI van de website kunnen dan makkelijk worden verkregen. Zeker als je een e-commerce site runt is het van belang om te weten hoeveel bezoekers er nodig zijn voor een aankoop, waar haken bezoekers af, volgd de bezoeker wel de beochte route op de website, of kunnen ze het bestelformulier niet vinden. Dit zijn ook de dingen die gemeten kunnen worden door een statistieken pakket en niet alleen de pageviews of uit welk land men surft.

Jeroen

Beste Linda, ben het helemaal met je eens dat men op tellertest.com moet kijken. Wat zie je dan? OneStat is een vd beste en veel beter dan Nedstat. Kijk en vergelijk zou ik zeggen. Lijkt mij eerder dat je indienst bent van nedstat ipv onafhankelijk te zijn. Volgens mij heeft is OneStat een overkoepelende naam van meerdere merken die al veel langer bestaan.

TvM

Way to go Linda! Kon het niet beter zeggen! Je vraagt je toch af waarom je tegenwoordig nog je als nieuwe speler volledig zou richten op het aanbieden van een teller? Misschien omdat de oprichter van onestat, ex-nedstat is? Iedereen moet zelf bepalen welke teller het beste bij hem of haar past. Van gratis tellers kan je als bedrijf met aspiraties toch niet leven. Voor het meten van zakelijke website, website van bedrijven gelden hele andere overwegingen. Daar gaat het ook om de manier van meten, de betrouwbaarheid van de cijfers en de onderlinge vergelijkbaarheid. Bedrijven zoals Nedstat moeten het hebben van de grote deals en raam werk overeenkomsten. Nedstat gaf in zijn begin tijd ook statistieken uit over zoekmachines enz net zoals OneStat – je haalt er wel de media door maar ja … echt veel zeggen doet het niet. Bedrijven moeten voor hun eigen website analyseren welke zoekmachines belangrijk zijn. Waarom nieuwssites dat soort onderzoeken zo maar overnemen dat vraag ik me ook wel eens af.

Henk Jagenberg

Degene achter OneStat heeft een aantal van die kleinere tellers opgekocht en samengevoegd, nieuwe produkten gemaakt en een nieuwe naam gegeven. Daarom hebben ze al veel gebruikers en kunnen ze wel goede persberichten maken gebasseerd op vele gebruikers. Ik ben daar een van.

Peter vd Berg

Reactie op: "Triest is het om te zien dat nieuwssites (zoals: Telegraaf, Emerce en meer) een nieuwsbericht van Onestat zonder te verifiëren onmiddellijk overgaan op plaatsen. De persberichten van Onestat gaan helemaal nergens over!" Nee, dit persbericht van NedStat gat wel ergens over. Ieder geval niet over een hoornodige upgrade van de service en kwaliteit van het product (zakelijke tellers.)

Linda

Welke bedrijven zijn dan overgenomen door Onestat? Worldstats.com (is wel weg?) TopStat.com (nog zelfstandig?)Reatracker.com (nog zelfstandig?) En zo kan ik wel even doorgaan! Ik heb toch nog even bij Tellertest.com gekeken. Onestat komt er inderdaad goed uit en TopStat is de beste. Toch ga ik voor zekerheid en ervaring + Nedstat!

Remco

TvM= Thomas van Maaren = werknemer Nedstat. Heeft zelfs zijn vrouw daar gevonden en is als een meubelstuk met het bedrijf verbonden sinds bijna de oprichting. Is dit niet een beetje zwak Thomas om zo kritiek te leveren op nieuwkomers en je baas te moeten verdedigen als ze zoveel geld achter elkaar nodig hebben? Als deze investering onderdeel is van een grotere slag, waarom dan niet alles in 1 keer bekendmaken 2 maanden geleden? Volgens mij is die Linda ook een nieuwe werkneemster van jullie. Groeten van een ex Nedstat klant Remco. Als je ons niet zo lang had laten wachten op onze vragen waren we wellicht nog wel klant geweest, nu gebruiken wij Hitbox die wel goede service leveren.

marcel

Remco, als jij je huiswerk een beetje beter had gedaan dan had je geweten dat TvM al een tijdje niet meer bij Nedstat werkt. En een meubelstuk binnen een bedrijf is nooit slecht, dat schept vertrouwen!Ik weet niet wat het is tegenwoordig, maar als een Nederlands internetbedrijf een investering krijgt dan zijn er gelijk weer een paar pessimisten. Wees blij dat er nog een paar Nederlandse brijven zijn die de "Hype" wel overleeft hebben, en daar is Nedstat er gewoon een van, of jullie dat nou leuk vinden of niet. Ik heb geen aandelen, opties of inveseringen in Nedstat, maar ik vind dat we nu eens met zijn alle positief moeten zijn op Nederlandse internet bedrijven die nog bestaansrecht hebben zijn. Als Onestat.com oever 5 jaar ook nog in business is dat heb ik daar ook respect voor. En Remco (ex nedstatklant) waarom zet je prive zaken van TvM op het internet? Wees dat ook zo heer om met je eigen e-mail (bedrijf) te reageren en niet met je hotmail.

govertvdg

Ik ken die OneStat.com voor de rest niet, maar betogen dat enkel het feit dat ze nieuw zijn een reden is om niet voor ze te kiezen vind ik raar. Juist in onze branche zie je vaak dat nieuwkomers snel een marktleidende positie kunnen veroveren doordat ze geen last hebben van de wet op de remmende voorsprong en bedrijven die denken dat ze marktleider zijn verdwijnen doordat ze zich arrogant opstellen en denken dat hun niets kan gebeuren. Neem als voorbeeld Google, en gebruikt iemand Ilse nog regelmatig?

TvM

Remco, je hebt gelijk ik heb inderdaad lang bij Nedstat gezeten maar ben daar sinds enige tijd ook niet meer werkzaam. Heb er verder ook geen banden meer mee. Mijn reactie was puur gebasseerd op het feit dat ik het jammer vind dat van nieuwe spelers altijd wordt gedacht dat ze beter zijn terwijl niet wordt gezien wat Nedstat allemaal al heeft doorstaan en weten te bereiken. Verder ben ik natuurlijk ook niet zomaar weg gegaan bij Nedstat…

Karel Berendsen

Wat maakt iedereen zich hier druk om onestat…ik kom slecht zeer sporadisch een onestat icoontje tegen terwijl op de nederlandse markt Nedstat en Topstat de markt al jaren domineren. Volgens tellertest.com komt de gratis versie van Topstat inderdaad als beste uit de bus, en zal dus zeker niet slecht zijn. Mij, eigenaar van verschillende websites, gaat het vooral om de continuiteit van deze gratis aanbieders. Veel van de nieuwkomers onderschatten de kosten en hoeveelheid werk die het onderhouden van een dergelijke service kosten en verdwijen in minder dan een half jaar van de markt. Gevolg hiervan is dat IK mijn statistieken van het laatste half jaar kwijt ben. Kies dus niet alleen voor veel opties en een strakke look maar vooral voor de continuiteit van Nedstat en Topstat. Het is toch leuk om te zien hoeveel je website de laatste jaren is gegroeid?

Loek H.

Beste Berend, eigenlijk zeg jij dus: neem nooit iets van een nieuwe aanbieder ook al is die beter, mooier, sneller en goedkoper. Op deze manier wordt het natuurlijk nooit wat met onze branche en nieuwe intiatieven. Dit is hetzelfde als zeggen, kies niet voor Linux het is te nieuw en heeft zich niet bewezen maar blijf lekker bij Microsoft omdat die al zolang bestaan. Toch heb ik het gevoel dat zo'n redenering niet helemaal opgaat. Volgens mij ben jij gewoon merktrouw omdat je je tellers lang bij Nedstat hebt lopen maar voor nieuwe tellers maak ik altijd opnieuw de afweging. Ben trouwens bij Sitemeter al een paar keer mijn hele historie kwijt geraakt omdat ze 'serverproblemen hadden'.

Jacco

Beste Karel, ikzelf werk voor een leverancier van een statistiekenpakket. Wij zijn nu 3,5 jaar actief op de markt. Dat u gegevens kwijt bent is uw eigen schuld. Deze gegevens zijn bij "echte" pakketten namelijk altijd verzekerd en op te vragen. Wij zijn echter niet actief op de gratis-teller markt en gaan ons daar ook niet mee bemoeien. Het bieden van service aan klanten kost nl geld. Dit moet ergens vandaan komen. (een financieringsronde bijvoorbeeld). De kunst van het licentie slijten is nog altijd kwaliteit bieden tegen een concurrerende prijs. Niet door de concurrent uit te schelden.

Cor Huisman

Berend, jouw mening klopt niet helemaal. Volgens mij richt OneStat & Webtrends zich meer op de betaalde klanten dus die hebben geen zichtbaar icoon op hun website net zoals de Nedstat Pro gebruikers. Daarom kom je ze ook niet zo vaak tegen maar ze zijn er wel. Volgens mij zijn die gratis tellers ook bijna over net zoals gratis internet en gratis email. Zie lycos waarvoor je nu voor email moet betalen. Het zal mij niks verbazen als je straks voor een nedstat basic teller moet gaan betalen, ze hebben groot gelijk. Alles moet toch ergens van betaald worden.

Karel Berendsen

Beste iedereen, Ik neem aan dat jullie reacties naar berend voor mij bedoeld zijn 😉 ? @Loek : ik heb meerdere maken een nieuwe veelbelovende statistiekenservice op mijn websites gehad die er dan na vaak nog niet eens een half jaar mee moesten stoppen omdat ze het niet konden betalen en/of onderhouden. Het is dus puur gebaseerd op ervaringen en het is niet zo dat ik de nieuwkomers geen kans geef, vind het alleen zonde als mijn history weg is. @Jacco : ik heb websites puur voor mijn eigen gebruik en dus geen bedrijf. Ik vind het daarom te ver gaan om de betaalde versies te gebruiken. Daarnaast denk ik dat de gratis versies juist bedoeld zijn om klanten te trekken voor de betalende versies en mag je, ondanks dat het gratis diensten zijn, toch wel verwachten dat ze betrouwbaar zijn ? @Cor : inderdaad, veel zullen ze niet verdienen aan de gratis versies, ze zien het puur als promotie voor hun betaalde versies. Anyhow, ik hoop dat Nedstat en/of Topstat nog lang hun gratis versies aanbieden zodat ik niet hoef te betalen. Wat dat betreft ben en blijf ik een krenterige hollander 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond