Deel dit artikel
-

Neelie Kroes naar innovatielezing Universiteit Twente

Neelie Kroes is op 2 juni de hoofdspreker op de jaarlijkse innovatielezing op de Universiteit Twente (UT). Kroes werd onlangs door het kabinet benoemd tot ambassadeur voor startups in Nederland.

De Universiteit Twente genereerde meer dan 800 spin-off bedrijven. Er is geen regio in Europa waar meer startups worden gecreëerd dan in Twente. ‘Voor de Universiteit Twente is en blijft ondernemerschap een belangrijk thema in onderzoek, onderwijs en valorisatie. In onze nieuwe strategie leggen we de lat nog hoger en hebben we onze ambities opwaarts bijgesteld’, zegt Victor van der Chijs, collegevoorzitter van de Universiteit Twente.

De Innovatielezing van de Universiteit Twente is een jaarlijks evenement waar een prominente persoonlijkheid een voordracht geeft over nieuwe innovatieve technologische ontwikkelingen en de invloed van deze ontwikkelingen op de maatschappij.

Studenten, medewerkers, overheid en bedrijfsleven zijn welkom op de universiteitscampus om tijdens deze middag met haar in gesprek te gaan. In het programma van de Innovatielezing zijn tevens inleidingen opgenomen van ondernemer en UT- alumnus Yori Kamphuis van Coblue Cybersecurity en Ray Quintana van het prestigieuze Cottonwood Technology Fund.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond