Deel dit artikel
-

Netlog sluit in de rij aan voor OpenSocial

Netlog geeft gebruikers toegang tot applicaties die gemaakt zijn volgens de OpenSocial-standaarden. Hiermee treedt ook dit sociale netwerk toe tot het OpenSoacial-initiatief van Google.

Netlog laat niet zomaar alle applicaties toe tot zijn platform. Nieuwe applicaties ondergaan een kwaliteitscontrole voordat ze aangeboden worden aan de gebruikers. Daarnaast kunnen Netlog-gebruikers applicaties niet naar elkaar verzenden. Dit is om zogenaamde applicatie-spam te voorkomen.

Na een presentatie van Google in 2007 over de technische standaarden hapten verschillende bedrijven direct toe. Onder meer Orkut, Salesforce, Ning, Hi5, Plaxo, Friendster, Viadeo en Oracle omarmden het initiatief. Ook concurrent Hyves en de zakelijke sociale netwerksite LinkedIn zijn al gebruiker van de OpenSocial API-set van Google. OpenSocial moet zorgen voor meer uniformiteit op het gebied van webwidgets.

Hoewel de meeste applicaties in beginsel in het Engels ontwikkeld worden, is Ntelog van plan veel applicaties te lokaliseren. Het merendeel van de leden gebruikt de website in de eigen taal. Om hierop voort te bouwen, gaat de sociale netwerksite actief ontwikkelaars helpen bij het lokaliseren van hun applicaties in de verschillende Europese talen. 

"Ontwikkelaars kunnen nu de 35 miljoen Netlog-gebruikers bereiken met één wereldwijde standaard", aldus Toon Coppens, mede-oprichter en CTO bij Netlog.

Netlog gelooft daarnaast dat de toetreding tot OpenSocial zijn platform interessanter maakt voor adverteerders. "Het ontwikkelen van kwaliteitsapplicaties in combinatie met adverteren en Netlog’s unieke credit-ecosysteem biedt een uitzonderlijke mogelijkheid voor bedrijven om rechtstreeks in contact te treden met hun klanten", vervolgt Coppens.

Profielensite Hyves staat sinds april commercieel gebruik van zijn API toe. Programmeurs mogen voor adverteerders widgets bouwen die vervolgens als ‘digitale interactieve stickers’ op de miljoenen profielpagina’s mogen worden geplakt door Hyvers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond