Deel dit artikel
-

Newconomy wil ICT-dienstverlener Citee overnemen

Newconomy verwacht op korte termijn het Haagse bedrijf Citee over te nemen, dat werk biedt aan 320 medewerkers. Citee was onderdeel van Landis en is na het faillissement van Landis teruggekocht door de oorspronkelijke oprichters. Newconomy wil de overname deels in aandelen en deels in contanten betalen.

Citee is een 'system integrator' en richt zich op onder meer outsourcing, e-business en e-learning. Het bedrijf is in mei van dit jaar weer zelfstandig geworden, de beide oprichters, Guus Budel en Peter Kastelein, kochtten het bedrijf toen terug van de curator van het failliet verklaarde Landis ICT Group.

Newconomy laat weten dat het binnen een maand overeenstemming verwacht voor een overname van Citee, dat na de samenvoeging met Newconomy onder eigen naam zal voortgaan. Beide directies hebben al overeenstemming bereikt.

Hoeveel Newconomy voor Citee betaalt is niet bekend gemaakt. De overname van Citee zal deels worden betaald met nieuw uit te geven aandelen en deels in contanten. Het contante gedeelte wordt voor de helft uit eigen middelen betaald. Het resterende deel wordt verkregen uit een achtergestelde lening, die verstrekt wordt door de aandeelhouders van Citee. Guus Budel en Peter Kastelein zullen, als de overname goedgekeurd is, worden voorgedragen als nieuwe leden voor de Raad van Bestuur van Newconomy. Deze bestaat nu alleen uit de huidige bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel.

De samenvoeging "zal over 2003 een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van Newconomy", aldus Newconomy. Citee behaalde vorig jaar een omzet van 38 miljoen euro en een nettowinst van 1,9 miljoen euro. Dit jaar wordt een omzetstijging van tien procent verwacht, maar het resultaat zal lager uitvallen. Dit als gevolg van de ontwikkelingen rond Landis. Over komend jaar wordt "een aanzienlijk beter" resultaat verwacht. Er wordt gesproken over een "ambitieuze groeidoelstelling".

Newconomy ziet de overname als "een belangrijke stap" in het omvormen van de onderneming van participatiemaatschappij tot een ICT-dienstverlener. Eerder dit jaar nam het bedrijf om die reden al Explainer DC over en vijftig procent van de aandelen van Elsevier Training.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond