Deel dit artikel
-

‘NFC-markt wordt veelbelovend’

De markt voor Near Field Communication (NFC) zal in 2022 een omvang hebben bereikt van 16,25 miljard dollar. Dat verwacht marktonderzoeker MarketsandMarkets. Dat bedrijf spreekt van een veelbelovende dynamische markt met potentie voor vele toepassingen.

De VS zullen leidend zijn bij deze ontwikkelingen, Europa en andere regio zullen de VS grotendeels volgen. Op dit moment richt de markt zich op betaaltoepassingen, maar er zijn veel meer oplossingen denkbaar, bijvoorbeeld bij huishoudelijke apparatuur en de zorg.

MarketsandMarkets identificeert ook een groot aantal spelers op deze markt. In Nederland zullen vooral NXP Semiconductors en Gemalto van de markt kunnen profiteren.

Er zijn echter ook nog punten van zorg: consumenten zijn niet echt vertrouwd met de technologie en bij mobiele betalingen ontbreken bepaalde standaarden. Overigens is de verwachting dat Apple nu ook de NFC-markt zal betreden met de iPhone 6. Kenners menen dat al af te kunnen leiden uit gelekte foto’s van het moederbord.

Deel dit bericht

3 Reacties

Z.Eur

>>De VS zullen leidend zijn bij deze ontwikkelingen…
Dream on…dream on….
In Azie kan ik met 1 kaart met alle treinen, bussen en metro’s, om vervolgens bij praktisch elke frisdrankautomaat, winkel en restaurant te betalen met dezelfde kaart. Bij sommige grote kantoorgebouwen kan ik de kaart als ID kaart gebruiken. Allemaal met dezelfde NFC kaart.
Als er een nieuwe toepassing te bedenken is dan zie je die binnen eenpaar maanden ook daadwerkelijk verschijnen.
Dan zou de VS deze markt voor NFC toepassingen gaan leiden?
Dat klinkt meer als een leuk marketingpraatje voor de eigen markt of de Europese markt die blijkbaar geen idee heeft wat de werkelijk stand van zaken is rond NFC.

Harrie

Nou, Z.Eur, dat is me weer een analyse. Waar in Azie? Heel Azie of toch weer een land? En dan nog even de argumenten waarom de VS dat niet zou kunnen. Dit soort luie commentaren voegen echt niks toe.

Frank

Ik blijf dit een vreemde ontwikkeling vinden. Men begint met bankpassen met een nfc chip. heeft men niets geleerd van de ov chipkaart ? en dan wil men de consument kleine betalingen laten doen met een bankpas met nfc chip. de veel veiliger chipknip is afgeschaft omdat het geen succes werd.

Ik zou zeggen beter ten halve gekeerd dan geheel verdwaald.

Als mijn bankpas aan vervanging toe is wil ik er een zonder nfc chip vanwege de veiligheid of beter het gebrek eraan 🙁

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond