Deel dit artikel
-

NFC-betalen gaat live op Schiphol bij AKO

De winkels van AKO en See Buy Fly op Schiphol zijn de eerste locaties waar consumenten nu contactloos kunnen betalen. Dit jaar volgen steeds meer locaties elders in het land.

De introductie van deze nieuwe betaaltechniek is de eerste stap in het landelijk uitrollen van contactloos betalen door de banken via Maestro. Dit onderdeel van Mastercard is verantwoordelijk voor de techniek op Schiphol en veel andere winkels die zullen volgen.

Vanaf komende zomer gaan ABN AMRO, ING en Rabobank vanuit hun gezamenlijke project Mobiel Betalen Nederland NFC-betalingen gefaseerd introduceren in Nederland. Leiden krijgt de primeur. Consumenten die een betaling tot 25 euro willen verrichten hoeven enkel hun bankpasje of telefoon over de kassa te zwaaien om geld te laten afschrijven.

MasterCard presenteert volgende week dinsdag de Schipholwinkels als de eerste locaties waar consumenten kunnen ‘tappen’ met hun pasjes.

*) Lees ook: ‘Het nieuwe ecosysteem van NFC‘ (Emerce Magazine, april 2013)

*) Emerce organiseert op 22 en 23 mei de Mobile Convention Amsterdam. De eerste dag staat volledig in het teken van Mobile Payments

Deel dit bericht

1 Reactie

123nfc.nl

Leuk om te zien dat NFC steeds meer in onze omgeving te zien is. Je kan zo ontzettend veel met de techniek, zowel zakelijk als privé. De mogelijkheden zijn enorm.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond