Deel dit artikel
-

NFT marktplaats OpenSea zet mensen op straat, Celsius heeft flink gat op balans

OpenSea, marktplaats voor onuitwisselbare tokens of NFT’s, ontslaat ongeveer 20 procent van zijn werknemers. CEO David Finzer noemt een ongekende combinatie van de crypto-winter en brede macro-economische instabiliteit als belangrijkste oorzaak. Het gaat om 230 FTE’s. Zij krijgen tot en met volgend jaar nog wel een compensatie.

OpenSea is een van de belangrijkste marktplaatsen voor NFT’s en heeft honderden miljoenen aan beleggersdollars opgehaald, meest recent tegen een waardering van 13,3 miljard dollar.

Cryptogeldschieter Celsius Network, die surseance van betaling heeft gekregen, heeft gat van 1,3 miljard dollar op zijn balans, zo blijkt uit een rechtszaak aangespannen door een zakenpartner Kirkland & Ellis.

Documenten tonen aan dat Celsius 4,3 miljard dollar aan activa en 5,5 miljard aan verplichtingen bezit. Door de waardedaling van crypto’s kan Celcius zijn leningen niet terugbetalen.

Het bedrijf stopte op 12 juni met het opnemen van deposito’s, huurde herstructureringsexperts in om te adviseren over zijn financiële situatie en vroeg woensdag faillissementsbescherming aan.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond