Deel dit artikel
-

Nieuw fonds voor hightech innovatie in Overijssel

Provincie Overijssel en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor innovatieve bedrijven. Het geld is bedoeld voor het vertalen van een uitvinding naar een prototype of demonstrator. Het nieuwe Proof of Concept fonds biedt financiering in de vorm van leningen tot maximaal 250.000 euro.

Het fonds staat open voor innovatieve ondernemers uit heel Overijssel die voldoen aan bepaalde  voorwaarden: de bedrijven moeten jonger zijn dan vier jaar, de businesscase is innovatief en/of kennisintensief met een sterke technologische component en er is een bestaande samenwerking tussen het bedrijf en de Universiteit Twente of Saxion.

De uitgekeerde leningen worden gebruikt om een technologische vinding door te ontwikkelen naar een prototype of proof of concept en is niet bedoeld voor het opschalen van productie of een marktintroductie.

Uit onderzoek in opdracht van Stichting Kennispark Twente blijkt dat er veel vraag is naar financieringsmogelijkheden voor de risicovolle (pre-)seed fase waarin ondernemers hun prototype bouwen.

De middelen voor het fonds zijn beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken en provincie Overijssel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond