Deel dit artikel
-

Nieuw management voor Telfort

Ton aan de Stegge (CEO), Robert van Maasakker (CFO) en Henk Buitenhuis (COO) zijn dinsdag opgestapt bij Telfort. Hun vertrek viel op de dag dat Telfort officieel onder de vleugels van KPN verder gaat. De dagelijkse leiding komt in handen van Stephanie Harmsen (managing director) en Huib Dekker (financial director). Zij komen beiden uit de Telfort-gelederen.

Ton aan de Stegge heeft Telfort gedurende 5 jaar door vele veranderingen geleid, tezamen met Robert van Maasakker. Van een verliesgevende organisatie groeide Telfort onder hun leiding uit tot het winstgevende bedrijf dat Telfort nu is. Ook Henk Buitenhuis, die in november 2004 de directie kwam versterken, treedt af.

Scheidend CEO Ton aan de Stegge: “Met ons vertrek sluiten we een heel boeiend en mooi hoofdstuk af. Ruim 5 jaar heb ik – samen met Robert en later ook met Henk – Telfort in al haar vormen en verschijningen mogen leiden. De overname door KPN luidt een nieuw hoofdstuk voor Telfort in en wij vinden dit een goed moment om zelf een nieuwe weg in te slaan. Stephanie en Huib zullen Telfort met dezelfde passie gaan besturen, daar hebben wij alle vertrouwen in.”

De pas 37-jarige Stephanie Harmsen is benoemd tot Managing Director en Huib Dekker als Financial Director. Stephanie Harmsen treedt in juni 2000 in dienst bij Telfort als Vice President Communications. Zij speelt een belangrijke rol bij de overgang naar O2 en vervolgens bij de beursgang. In 2003 leidt zij opnieuw het rebrandingsproces naar het nieuwe Telfort. Na de tweede naamswijziging wordt Stephanie Harmsen in 2003 verantwoordelijk voor de Business Strategy. In april 2004 neemt ze de afdeling Customer Operations onder haar hoede.

“Telfort is een fantastisch bedrijf om te mogen leiden. De vorige directie heeft een verrassende strategie uitgestippeld, die de afgelopen twee jaar zeer succesvol is gebleken. Het team van mensen is slagvaardig en zeer ondernemend. Ik zie het als een uitdaging deze groep mensen te mogen aansturen tijdens en na het transitieproces met KPN. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we samen het succes zullen voortzetten, aldus Stephanie Harmsen.

Ook Huib Dekker (1966) werkt al langer bij Telfort. Hij begon In 2002 bij O2 Nederland als Senior Manager Finance en groeit in 2003 door naar de positie van Director Finance.  Op dit moment is het nog niet bekend wat Aan de Stegge, Van Maasakker en Buitenhuis gaan doen. Ton aan de Stegge neemt het roer van Telfort over in 1999. In de jaren die volgen, leidt hij de organisatie door een bewogen periode. In 2001 splitst de toenmalige BT-dochter haar activiteiten voor mobiele en vaste communicatie. De mobiele tak wordt door Aan de Stegge voortgezet.

Robert van Maasakker treedt in het voorjaar van 2001 als CFO in dienst van Telfort. Vervolgens volgen in 2002 de beursgang van de organisatie en de naamswijziging in O2. In 2003 besluit moederbedrijf mm O2 tot verkoop van het Nederlandse O2 aan Greenfield Capital Partners, een Nederlandse investeringsmaatschappij. Het verzelfstandigde bedrijf gaat per 15 augustus dat jaar verder onder de bekende naam Telfort. Het nieuwe Telfort richt zich specifiek op de belangen van de Nederlandse klant, wat terugkomt in de producten en diensten die worden ontwikkeld. In 2004 wordt Marcel Boekhoorn aandeelhouder van Telfort en treedt Henk Buitenhuis (1966) toe tot de directie als COO.

Deel dit bericht

3 Reacties

robert

afrekenen en…. wegwezen

Olivier

Voor hoeveel hadden die gasten Telfort ooit overgenomen, staat me bij dat het wel "ietsjes" minder was dan de 900 miljoen die ze er nu voor vangen ..

ben erachter

Ton aan de Stegge en een van de financiele mensen hadden initieel een belang avan 20 procent in Telfort. Dat kostte hen toen iets van 5 miljoen. Toen Marcel Boekohoorn kwam, hebben ze een deel van hun belang moeten inleveren voor wat geld. Ik neem aan dat ze niet voor minder dan 50 miljoen zijn weggegaan. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond