Deel dit artikel
-

Nieuw platform dat bedrijven rechtstreeks koppelt aan ontwikkelaars

Recruitmentprofessional Jeroen Jansen uit Amsterdam lanceert het nieuwe platform DefDev, dat ontwikkelaars koppelt aan bedrijven in Nederland. Het platform zorgt ervoor dat er geen externe recruiters meer aan het wervingsproces te pas hoeven te komen.

Veel bedrijven schakelen IT-recruitmentbureaus in om de vacatures te kunnen vervullen. Dit gaat echter gepaard met hoge kosten en doorgaans weinig transparante procedures, vindt Jansen. Niet alleen worden ontwikkelaars vrijwel dagelijks ‘belaagd’ door bureaus via telefoon en social media, ook moeten zij bij interesse in een bepaalde functie vaak inboeten op het salaris of hun uurtarief. Dit geldt tegelijkertijd ook voor bedrijven die veel geld kwijt zijn aan bemiddelingskosten.

Op DefDev zijn externe recruiters niet welkom. Sterker nog: Tussenpersonen, externe recruiters, brokers, recruitment consultants en headhunters worden van de website geweerd.

Jansen over zijn intiatief: ‘Door de ervaringen die ik in de recruitment heb opgedaan, ben ik tot de conclusie gekomen dat de traditionele vorm van IT-recruitment stilstaat en zich niet doorontwikkelt. Er is duidelijk behoefte aan een platform dat op een nieuwe en directe manier de werknemer/freelancer en de werkgever/opdrachtgever bij elkaar brengt.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Vincent de Vries

Begoefte aan een platform dat de partijen bijelkaar brengt?
Hij bedoelt vast LinkedIn.
Vaag verhaal, nu zijn jullie toch de tussenpersoon met dure abonnementen?
Dan zijn LinkedIn en ICTergezocht 100.000x beter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond