Deel dit artikel
-

Nieuwe abonnementen Hi: telefonie en sms zijn slechts opties

KPN-dochter Hi brengt nieuwe abonnementen uit die zijn gebaseerd op mobiel internet. Dat is de basisdienst. Telefonie en sms zijn opties die klanten in bundeltjes kunnen bijkopen. Of niet.

Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers beloofde KPN meer transparantie met nieuwe abonnementen. Vandaag maakt het de details bekend van de nieuwe propositie van Hi.

Vanaf 12 maart verkoopt niet meer primair telefonie en sms, maar mobiel internet. Het goedkoopste abonnement kost tien euro per maand. Daarmee kan onbeperkt worden geïnternet, maar wel tegen de lage bandbreedte van 32 kbps. Wie meer snelheid wil, betaalt meer. De piek ligt op 14,4 mpbs, wat dertig euro kost. Als bonus krijgen abonnees onbeperkt sms en gratis telefonie naar andere Hi-klanten.

Het goedkoopste abonnement is goed te gebruiken voor basale diensten als Whatsapp, Facebook en Twitter. Wie echter audio of video wil streamen, bijvoorbeeld via YouTube, heeft niet genoeg aan dit dunne mobiele lijntje. KPN hoopt dat datahongerigen dan ook kiezen voor de abonnementen rond de twintig euro.

‘Voor zorgeloos internetgebruik krijgt een klant gedurende de maand een sms bij 50%, 75% en 100% van het verbruik van het MB-tegoed. Het is altijd mogelijk extra MB-tegoed te kopen, waarmee de oorspronkelijke snelheid terugkomt’, legt het bedrijf uit.

KPN zag zijn omzet op de Nederlandse consumentenmarkt in de laatste maanden van 2011 met 7,7 procent afnemen. Dat komt enerzijds door verplichte prijsverlaging voor de mobiele tarieven, anderzijds door toenemende concurrentie op het vaste net. Topman Eelco Blok verwacht geen snelle kentering in die trend. Nederlandse consumenten gaan steeds minder bellen en sms’en, want ze grijpen in toenemende mate naar diensten als Whatsapp, Skype en Facebook om te communiceren met hun naasten en zakelijke relaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond