Deel dit artikel
-

Nieuwe broedplaats voor gamebedrijven in Breda

NHTV-Breda University of Applied Sciences opent op 3 maart samen met Dutch Game Garden een creatieve broedplaats voor startups in de gamesindustrie in Breda. Het is de derde game-incubator in Nederland die onder de vlag van Dutch Game Garden opereert en de eerste in het zuiden van Nederland.

NHTV biedt sinds september 2006 met de opleiding International Game Architecture and Design, een studieprogramma op het gebied van game-ontwikkeling. De Bredase economie merkt hier door het gebrek aan lokale bedrijvigheid echter nog weinig van. Tegelijk bestaat onder afstudeerders veel belangstelling voor het opzetten van een eigen bedrijf.

De vestiging in Breda heeft zestig werkplekken. Studenten en afstudeerders van de NHTV kunnen er tegen lage prijzen kantoorruimtes huren, studentondernemers mogen een aantal maanden gratis gebruik maken van flexplekken, er zijn vergader- en presentatieruimtes en netwerkevenementen.

In samenwerking met Starterslift en de hoofdlocatie van DGG in Utrecht is verder een trainings- en coachingsprogramma in de maak. De Bredase vestiging is centraal gelegen op ongeveer 5 minuten loopafstand van het NS-station.

De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in Dutch Game Garden Brede: Atlantis Games, de in juni 2014 door NHTV opgerichte studio voor applied games; Through Games, winnaar van de Global Game Jam Nederland 2014 met een ontwikkellicentie van het spel FRU voor XBox One; SassyBot Studio, bekend van 3FM Serious Request games en Fragments of Him, en SplitPolygon, een gamestudio die revolutionaire technologieën inzet bij het uitbouwen van hun game Interstellar Rift.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond