Deel dit artikel
-

Nieuwe CEO maaltijdbezorger Just-Eat

CEO Peter Plumb verlaat maaltijdbezorger Just-Eat in Engeland. CCO Peter Duffy neemt zijn positie tijdelijk waar. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van 883 miljoen euro, ruim drie keer meer dan Takeway.com.

Plumb verlaat zijn positie na een kleine anderhalf jaar. In die periode heeft hij het bedrijf strategisch weer op de tijd rails gezet.

Tegelijk met de aankondiging van het vertrek van de CEO maakt Just-Eat ook de voorlopige jaarresultaten bekend. De onderneming met kernactiviteiten in Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland verwerkte vorig jaar 221 miljoen orders en realiseerde daarmee een omzet van 883 miljoen euro. De bruto winst (ebitda) ligt rond de tweehonderd miljoen euro.

Just-Eat is de derde grote partij in maaltijdbezorgingen van Europa naast Delivery Hero en Takeaway.com. De laatste twee zijn sinds kort via aandelen aan elkaar verbonden. Just-Eat, dat oorspronkelijk uit Denemarken komt, is een beursgenoteerde ongelieerde derde. Qua geografisch werkterrein zitten de drie elkaar vooralsnog amper in de weg. Delivery Hero en Takeaway.com zijn vooral in Nederland en Duitsland, Just-Eat ten zuiden en noorden daarvan.

Just-Eat is qua omzet drie keer groter dan Takeaway.com. Het verwacht dit jaar een omzet van 1,2 miljard euro en ebitda-winst van 220 miljoen euro.

Op 6 maart presenteert Just-Eat de officiële jaarcijfers en de gedetailleerde toekomstplannen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond