Deel dit artikel
-

Nieuwe directeur voor Brainport Development

Paul van Nunen gaat vanaf mei Brainport Development aansturen, de organisatie die mede verantwoordelijk is voor high tech ontwikkelingen in en rond Eindhoven. Hij volgt Imke Carsouw-Huizing op als algemeen directeur.

Ook wordt Van Nunen directeur van de stichting Brainport. Van Nunen is momenteel werkzaam als directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in Den Haag.

De contacten met het netwerk in Den Haag waren de belangrijkste reden voor zijn aanstelling. Hij moet verbinder worden binnen het nauw verweven netwerk van partners in de Triple Helix van Brainport Eindhoven en tussen de regio en Den Bosch, Brussel en Den Haag.

Van Nunen groeide op in Eindhoven en studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Leiden en Utrecht. Na een start bij de gemeente Leiden stapte hij over naar de rijksoverheid waar hij achtereenvolgens werkte in communicatie- en voorlichtingsfuncties bij het (toenmalige) ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en bij Algemene Zaken. Sinds 2013 is hij directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in Den Haag.

Nog in november is besloten om de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en de Brainport Eindhoven als één stedelijk netwerk te positioneren. Zij vormen het economisch kerngebied van Nederland.

De uitdaging begint met het ‘uitstekend verbinden’ van de toplocaties. Zonder adequate digitale infrastructuur kunnen toplocaties niet floreren. Belangrijk is dat de ontwikkeling van de digitalisering in de grote stedelijke agglomeraties doorzet.

Een dezer dagen heeft Brainport Eindhoven een rijksinvestering van 170 miljoen euro aangevraagd, bovenop de ruim 200 miljoen van de regio zelf. Daarmee wil de regio mensen met technische kennis aantrekken. Dit jaar alleen al kunnen er naar schatting 7 tot 10 duizend aan de slag in de regio. Het aantrekken van deze mensen kost echter veel geld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond