Deel dit artikel
-

Nieuwe internetbaas FD Mediagroep

Cees van Lotringen is de nieuwe uitgever-hoofdredacteur van de internetactiviteiten van de FD Mediagroep. Het gaat om een nieuwe functie. Van Lotringen gaat leiding geven aan de verzelfstandigde internetgroep van het mediabedrijf, waar de websites fd.nl, bnr.nl en fdmediagroep.nl onder vallen. Dat maakte de FD Mediagroep gisteren bekend.

Naast zijn leidinggevende taken gaat Van Lotringen ook invulling geven aan de multimediastrategie van de FD Mediagroep, waar het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio onderdeel van zijn.

De benoeming van de 45-jarige Van Lotringen is per 1 maart ingegaan. Op die datum heeft hij zijn functie van adjunct-hoofdredacteur van de krant neergelegd. Van januari 2004 tot en met februari 2006 was hij lid van de hoofdredactie van het Financieele Dagblad. In die functie was Van Lotringen onder meer verantwoordelijk voor het internet.

Met de nieuwe functie van Van Lotringen wordt de internettak van de FD Mediagroep versterkt. De benoeming past in de strategie van de FD Mediagroep, dat flink inzet op multimediale activiteiten. “Van alle krantenconcerns zijn wij misschien wel de meest multimediale. Als enige zetten wij drie media in,” zei Philip Alberdingk Thijm, de onlangs vertrokken algemeen directeur van de FD Mediagroep, vorig jaar in een interview met Emerce. Alberdingk Thijm vormde het mediabedrijf in een paar jaar om tot 'multimediale nieuwsbron voor ondernemend Nederland.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond