Deel dit artikel
-

Nieuwe iPad met retinascherm en 4G

Apple lanceerde vandaag de langverwachte iPad HD, hoewel die naam niet is gebruikt. Belangrijkste verschillen: superscherm en ondersteuning voor 4G.

De iPad 3, die 23 maart in de Benelux verkrijgbaar zal zijn, heeft een scherm met een resolutie van 2048×1536 pixels, vier keer zoveel als het scherm van iPad2. De iPad is uitgerust met een dualcore A5X-soc. Die is vele malen sneller dan de Tegra 3-processor van Nvidia.

Toch garandeert Apple dat de iPad het 10 uur volhoudt op een volgeladen batterij, behalve bij gebruik van 4G. De ondersteuning voor LTE geldt alleen voor de VS, in andere landen wordt 3G ondersteund. In Europa is LTE echter nog niet of alleen experimenteel beschikbaar. 4G versies van de iPad zijn 130 dollar duurder.

Het hoge resolutie-scherm is de belangrijkste noviteit, naast een HD camera (5 megapixel, dezelfde als in de iPhone 4GS). Volgens Phil Schiller bevat het scherm meer beeldpunten dan een HDTV, en is tekst scherper dan van een krant.

Andere innovaties bleven achterwege: geen haptisch scherm, nog steeds een home button.

Meest opmerkelijk: De nieuwe iPad is even duur als de iPad 2. De iPad 2 blijft verkrijgbaar, maar wordt 100 dollar goedkoper.

Vandaag is ook een update voor iOS (5.1) verkrijgbaar. Ook de iPad applicaties van Apple krijgen een update en voor het eerst is iPhoto voor de iPad uitgebracht.

Apple lanceerde vandaag ook een nieuwe versie van Apple TV, zij het dat het enige nieuwe eraan de ondersteuning is voor 1080p is.

De video van het evenement staat hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond