Deel dit artikel
-

Nieuwe smartphonegebruiker neigt naar Android

Apple verkocht de meeste smartphones in het vierde kwartaal van 2011, maar nieuwe smartphonegebruikers lijken een voorkeur te hebben voor Android.

Bijna zestig procent van de nieuwe gebruikers kiest voor Android, en slechts 34 procent voor iOS. Dat blijkt uit cijfers van NPD Research, die hiervoor overigens alleen naar de Amerikaanse markt keek.

De vermoedelijke reden is dat Android een breder aanbod van toestellen, prijzen en telecomaanbieders heeft. De iPhone is vergeleken met sommige Androidtoestellen toch iets duurder. Daarnaast ondersteunt Android reeds de volgende generatie telefonie (LTE) bij de Amerikaanse telco Verizon.

Uit de cijfers blijkt nog eens hoezeer iOS en Android de smartphonemarkt domineren: samen hebben ze een marktaandeel van meer dan 90 procent.

Samsung en LG zijn de fabrikanten die het hoogst eindigen qua toestellen. De top 3 van smartphones bestaat uitsluitend uit iOS, met de 4S op de eerste plaats. Samsung bezet de vierde en vijfde plaats met de Galaxy S II en S 4G.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond