Deel dit artikel
-

Nieuwe smartphone LG heeft knoppen aan achterzijde

De superlatieven waren niet van de lucht. Meest ambitieuze smartphone ooit, had de marketingafdeling van het Zuid-Koreaanse LG Electronics bedacht. Zo’n 700 gasten uit meer dan 30 landen verzamelden zich vandaag in het Lincoln Center in New York voor de wereldwijde introductie van de G2.

Meest opvallend aan de nieuwe smartphone is het design. De voorkant bestaat louter uit een display en de knoppen zitten aan de achterkant, niet eens aan de zijkant. Uit onderzoek blijkt des te groter mobiele telefoon wordt, des te moeilijker het is om de zijknoppen goed te kunnen bereiken. Het verplaatsen van de belangrijkste knoppen naar de achterkant van de telefoon gaf gebruikers meer controle.

Door lang te drukken op de volumeknoppen op de achterkant kunnen gebruikers onder meer de camera en een notitieblok activeren. En als de LG G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan of uitknop op de achterkant te drukken. Met KnockON kan de LG G2 worden ingeschakeld door tweemaal op de display te tikken.

Het 5,2-inch Full HD-display vermindert het energiegebruik van het display 26 procent bij een stilstaand beeld. En zo zijn er meer snufjes: De LG G2 is de eerste (Android) smartphone op de markt die content afspeelt op 24 bits/192 kHz HiFi.

De G2 is LGs antwoord op Samsungs Galaxy4, al is het te hopen voor de Zuid-Koreanen dat die beter gaat verkopen. De introductie van het paradepaardje Galaxy S4 is nog niet de kip met de gouden eieren gebleken. Het voortdurende bombardement van steeds maar weer nieuwe modellen lijkt bij consumenten vermoeidheid in de hand te werken.

Wat het nieuwe toestel gaat kosten is niet bekend, wel dat hij in oktober in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond