Deel dit artikel
-

Nieuwe thuiszorg-MVNO biedt patiënten meer vrijheid

ThuisConnect, een initiatief op het gebied van telecare en zorg, gaat van start met een MVNO voor de thuiszorg. Hiervoor heeft het bedrijf een contract afgesloten met de mobile virtual network enabler Elephant Talk.

ThuisConnect verwacht het product, dat data- en spraakdiensten biedt, tegen het einde van het eerste kwartaal dit jaar te lanceren in Nederland. "Met de MVNO gaan we in de markt voor 40-plussers zitten. Klanten krijgen een mobiele alarmering en andere mobiele applicaties op hun mobiel aangeboden. Er zijn onder meer applicaties voor hartfalen of trombose", aldus de CEO van ThuisConnect. Deze applicaties zijn afleesbaar op de mobiel. De klant zet bijvoorbeeld de hartklepmonitor op zijn borst die weer via bluetooth op de mobiel kan worden uitgelezen. Een arts aan de andere kant van de wereld heeft zo toegang tot de patiëntgegevens.

Volgens de CEO is het een trend om de patiënt op een andere manier te behandelen: "Zelfzorg geeft meer flexibiliteit en mobiliteit. Door de patiënt mobiel te maken is er ook sprake van kostenreductie aan de kant van de verzekeraar."

Tracking

Family care is het mobiele pakket met gps en tracking. Een pakket dat een graadje hoger zit, verbindt de klant met de medische alarmcentrale. "Het wordt een breed familiepakket waarmee bijvoorbeeld ook de Alzheimerpatiënt gevonden kan worden door de verpleging of de familie", aldus de CEO.

Het bedrijf pakt groot uit en wil in het derde kwartaal de Europese uitrol beginnen waarbij Spanje, Frakrijk en België als eerste aan de beurt zijn. ThuisConnect: "Wij lopen mee met de uitrol van Elephant Talk. In Singapore en Tsjechië hebben ze ook een deal gesloten. Onze merken en applicaties komen ook daar op de markt. Dat kunnen we zelf gaan doen of via een licentie."

Eigen merknaam

T-Mobile Nederland sloot eerder een contract met het Amerikaanse Elephant Talk, die daarmee toegang kreeg tot het gsm-netwerk van het Nederlandse telecombedrijf. Elephant Talk stelt derde partijen in staat spraak- en datadiensten via het netwerk van T-Mobile aan te bieden aan haar klanten. Met behulp van Elephant Talk kan ThuisConnect zo telecomdiensten onder eigen merknaam bieden.

Het pakket wordt op twee manieren in de markt gezet: via retail en de zorgmarkt. ThuisConnect hoopt op 70 duizend abonnees tegen het einde van 2010 en 110 duizend tegen het einde van 2011. "De aantallen die we noemen zijn een redelijke schatting op basis van de test en toezeggingen die we hebben vanuit de verzekeringswereld", meent de CEO van ThuisConnect.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond