Deel dit artikel
-

Nieuwe topman voor Sony

Kazuo Hirai, voormalig topman van Playstation, vervangt vanaf april Howard Stringer als directeur en bestuursvoorzitter van de Japanse elektronicagigant Sony.

De vervanging komt niet als een verrassing. Geruchten over het vertrek van Stringer deden al langer de ronde. Sony maakt al bijna vier jaar verlies en het aandeel is nog nooit zo laag geweest. Op de tv markt en de markt voor smart phones heeft Sony moeite om zich staande te houden.

In Hirai hebben beleggers meer vertrouwen, omdat hij de gamedivisie weer winstgevend wist te maken. Met Hirai komt er weer een Japanner aan de top van het bedrijf. Stinger werd in 2005 binnengehaald omdat hij als buitenstaander meer voeling met de markt zou hebben. Dat bleek niet het geval.

Vrijwel alle grote elektronicabedrijven hebben het moeilijk. Sharp meldde vandaag een verlies van 2 miljard dollar in het derde kwartaal en waarschuwde alvast voor het grootste verlies uit het honderjarig bestaan. Deze week maakte ook de bestuursvoorzitter van Canon (fototoestellen, printers) zijn vertrek bekend omdat de cijfers tegenvielen. Alleen Samsung en Apple meldden recordwinsten, voornamelijk door hun leidende positie in smart phones.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond