Deel dit artikel
-

Nieuwe versies FinSpy spionagesoftware in omloop

Experts van Kaspersky hebben nieuwe versies ontdekt van de spionagetool FinSpy. Deze varianten werken op iOS en Android-apparatuur en zijn in staat activiteiten te volgen van zo goed als alle populaire berichtendiensten ondanks versleuteling.

De nieuwe FinSpy versies wissen bovendien hun sporen beter uit dan vorige versies. Zo kan de spionagesoftware gevoelige data zoals GPS-locatie, berichten, afbeeldingen en oproepen buitmaken.

De makers van FinSpy kunnen het gedrag van ieder afzonderlijk FinSpy-implantaat afstemmen op een specifiek doel of gegroepeerde doelen. De spionagesoftware kan alle activiteiten op een apparaat monitoren zoals in- en uitgaande berichten, contactgegevens, opgeslagen media en data uit WhatsApp, Facebook Messenger en Viber diensten. Alle buitgemaakte gegevens worden via sms-berichten of het http-protocol verzonden naar de aanvaller.

De nieuwste versies van de malware richten hun pijlen op meer berichtendiensten zoals Telegram, Signal en Threema. Deze diensten worden veelal als veilig worden beschouwd.

De FinSpy-ontwikkelaars houden beveiligingsupdates voor mobiele platforms ook scherp in de gaten. Daarmee passen ze hun schadelijke programma’s razendsnel aan om te voorkomen dat hun activiteiten geblokkeerd worden. Ook implementeren ze voortdurend nieuwe functionaliteiten om gegevens van populaire applicaties buit te maken. We ontdekken dagelijks slachtoffers van FinSpy-implantaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond