Deel dit artikel
-

Nieuwsapp Upday van start in Nederland

Nieuwsapp Upday gaat per 1 april van start in Nederland als onderdeel van de Europese expansie die uitgever Axel Springer met dat label uitvoert.

De redactie in Amsterdam bestaat uit zes man en staat onder aanvoering van Daan Heijink. Hij werkt nu als nieuwscoördinator bij NU.nl.

Upday is nu actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Polen. In het komende jaar moet die lijst groeien met nog eens twaalf andere Europese landen. Naast Nederland staat ook Zweden op de lijst met aanstaande lanceringen.

De app is een soort draagbare verzamelbak met dagelijks nieuws. Heijinks team is vooral bezig met het selecteren van items die ze doorzetten naar hun publiek. Ze maken niet, maar filteren en verspreiden. Curatoren van nieuws.

Momenteel heeft de app acht miljoen unieke gebruikers per maand. Dat moeten er tegen het einde van het jaar twintig miljoen zijn.

De app is enkel te downloaden naar Samsung-telefoons. Hij wordt ook meegeleverd als pre-install op nieuwe mobieltjes. Het is niet duidelijk of en wanneer die exclusiviteit vervalt.

Foto: Jim Pennucci (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond