Deel dit artikel
-

Niklas Zennström investeert in Nederlands Fashiolista

Het investeringsfonds van Skype-bedenker Niklas Zennström, Atomico Ventures, investeert met twee andere participanten 400.000 euro in fashion community Fashiolista.

Dat maakte het Nederlandse bedrijf zojuist bekend. Behalve Atomico nemen ook Marc Schröder en Michiel Muller deel in de financieringsronde. Zij zijn onder andere bekend geworden als oprichters van Tango en Route Mobiel.

Joost Nauta van Fashiolista: “Tot op heden hebben we met nul euro marketinggeld gewerkt. We kunnen nu bekendheid gaan geven aan ons platform. Dat doen we niet met advertenties, maar meer met PR en promotie. We zoeken bijvoorbeeld aansluiting tot bekende fashion bloggers”.

Fashiolista is een site waar meisjes tijdens het surfen bij webwinkels via een toolbar mode-items zoals kleding met een muisklik aan hun profiel in Fashiolista toevoegen. Dat kunnen ze vervolgens delen met anderen. Ze kunnen ook de profielen van anderen volgen om de smaak en ontwikkelingen van de ander te kunnen volgen.

Het bedrijf wil geld gaan verdienen door de opgeslagen items in die profielen te linken aan affiliate-programma’s. Wanneer een meisje terugklikt naar de winkel om iets aan te schaffen, vangt de startup een kleine vergoeding voor het aanbrengen van die klant.

Nauta: “De community heeft inmiddels leden in ruim 100 landen, die samen meer dan 300.000 items hebben toegevoegd vanuit meer dan 10.000 online shops. Deze items zijn ondertussen al meer dan 5 miljoen keer ge’loved’ door andere gebruikers. En het platform groeit nog steeds hard: op dit moment worden er meer dan 1 miljoen loves per maand gedaan op items van Fashiolista.

De meeste gebruikers van de fashion community zitten nog steeds in Brazilië, maar de aanwas in landen als Nederland en Engeland groeit. Dagelijks registreren enkele honderden meiden zich voor de site. Nauta hoopt eind 2011 een miljoen geregistreerde gebruikers in zijn bestand te hebben.

Atomica heeft sinds maart 2010 een investeringspot ter waarde van 165 miljoen dollar beschikbaar voor startende technologie- en internetbedrijven.

Zie ook: ‘Nederlandse startup Fashiolista slaat aan in Brazilië’, Emerce.nl (26 mei 2010)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jochem Vlemmix

Proficiat Joost!

Ludo Bergkamp - Limelight Networks

Joost, gefeliciteerd! Mooi succes, en indrukwekkend hoe internationaal jullie reach is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond