Deel dit artikel
-

Nederlandse tech-investeerder gedagvaard wegens concurrentiebeding

De Nederlandse tech-investeerder Wouter Gort is gedagvaard door het Londense bedrijf van Niklas Zennstrom, de medeoprichter van Skype. Atomico Partners beweert dat Gort en werknemer Pogos Saiadian betere startups voor zichzelf hebben gehouden en hebben ondergebracht bij hun eigen bedrijf Greyhound Capital.

Atomico financierde in het verleden het Finse Rovio, het bedrijf achter Angry Birds, en het in weerdata gespecialiseerde Climate Corporation, dat door Monsanto werd gekocht voor 1,1 miljard dollar. Ook heeft het een belang in het Amsterdamse Fashiolista.

Volgens de dagvaarding zouden Gort en Saiadian startups al hebben ingelicht over hun aanstaande bedrijf, maar die moesten dat vervolgens geheim houden. Greyhound is financier van Taxibeat en Homejoy. Beide werknemers zouden ook enkele duizenden bestanden hebben gewist van computers van Atomico of hebben overgeheveld aan diensten als Dropbox.

Gort rondde in 1999 zijn studie af aan de Erasmus Universiteit, waarna hij enkele bedrijven leidde. Gort stak onder meer geld in Yelloyello (verkocht aan Truvo), Soocial (verkocht aan Viadeo), 1dayfly en Zecco. Zijn LinkedIn-profiel vermeldt nog steeds Atomico als werkgever.

(Op de foto: Niklas Zennstrom)

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond