Deel dit artikel
-

‘Nog zeker een jaar mondiaal chiptekort’

Het tekort aan computerchips voor consumentenelektronica en industriële toepassingen duurt nog zeker een jaar. Zo klinkt de inschatting van fabrikant Flex.

Het coronavirus is nog niet uitgewoekerd en zeker niet in de elektronicawereld. En die is groter dan telefoons en computers. Ook makers van zaken als auto’s en huishoudelijke apparatuur hebben te kampen met onderdelentekorten. Chips, in de meeste gevallen.

Toen de wereldwijde pandemie uitbrak annuleerden veel merken hun orders bij de fabrieken voor de periode van maanden of kwartalen. Ze hadden geen idee wanneer en hoe de vraag weer zou aantrekken. Aan de andere kant ontplofte de vraag naar spelcomputers, laptops en televisies.

Het zal nog zeker een jaar duren voordat de onbalans vanuit de fabrieken is weggeëbd. Flex, het bedrijf dat dit voorspelt, heeft honderd locaties in dertig landen. Vanuit zijn positie als tussenpersoon ziet het waar welke kraptes op markten zijn. De Financial Times tekent uit de mond van een woordvoerder op dat de naweeën zeker tot begin 2023 zullen duren.

Foto: Sheila Sund (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond