Deel dit artikel
-

Nokia gaat standaard Hotmail en MSN voorinstalleren

De Finse telefoonfabrikant Nokia gaat standaard Microsoft Live-software voorinstalleren op nieuwe mobiele telefoons. Eigenaren van geavanceerde Nokia’s hebben zodoende altijd hun online adresboek, chatlijst, blog en e-mail bij zich.

Vanochtend maakten Nokia en Microsoft bekend hun iele mobiele samenwerkingsverband uit te breiden. Vanaf heden gaan de Finnen op iedere nieuwe verscheepte telefoon een mobiele versie van Windows Live installeren. Dat is het dienstenpakket waar Messenger, Mail en Spaces ook onder vallen.

Olievlek uitrol

Vooralsnog komt de Microsoft-software enkel op toestellen uit de N-Series. Rond de jaarwisseling zitten Messenger en Hotmail ook standaard in Series 40-toestellen verwerkt, wat gangbaarder toestellen zijn. Om de Microsoft-diensten te kunnen gebruiken, dient de toesteleigenaar over een mobiele dataverbinding te beschikken.

Nederland is één van de 11 landen waarvoor een gelokaliseerde versie van Windows Live voor Nokia is gemaakt. Die is hier te downloaden.

Nokia verscheepte, volgens marktonderzoeker Garnter, in het eerste kwartaal van 2007 in totaal 92 miljoen mobiele telefoons. Het bedrijf heeft een mondiaal marktaandeel van 36 procent.

Microsoft betreedt strijdperk

Met dit uitgebreide samenwerkingsverband mengt nu ook Microsoft zich in de strijd om de gunsten van de mobiele internetter. Zowel Google als Yahoo hebben al enige tijd specifieke mobiele producten, en samenwerkingsverbanden met operators en toestelmakers.

Googles baas van Zoekproducten en Gebruiksvriendelijkheid, Marissa Mayer, tilde gisteren een tipje van de sluier op aangaande het gebruik van mobiele toepassingen als Mail, Maps, Zoeken en Reader.

Nieuwsuitgave News.com was aanwezig bij een toespraak van Mayer en tekende op dat dit de eerste zomerperiode in de afgelopen jaren is dat het mobiele internetgebruik niet af- maar toeneemt.

Het gebruik van mobiele Google-toepassingen steeg in de eerste drie weken van juni iedere week met 10 procent. Na de introductie van Apples iPhone schoot die groeicurve omhoog naar tussen de 40 en 50 procent per week. Mayers baas Eric Schmidt heeft is commissaris bij Apple.

Deel dit bericht

5 Reacties

MSbasher

Dan kopen we toch een Samsung? Of een SonyEricksson?

Michiel

Mooi tooltje dat MSN op je mobiel, tikken is nog wel wat lastig, maar de interface is bekend maar toch compact! Leuk idee, ben benieuwd hoe het nou wordt overgenomen door de markt.

ML

"… Eigenaren van geavanceerde Nokia's hebben zodoende altijd hun online adresboek, chatlijst, blog en e-mail bij zich."  Maar daar heb je toch geen voorgeinstalleerde Hotmail en MSN client voor nodig? MS doet net of er nu een wereld opengaat met mogelijkheden die er voorheen niet waren, maar niets is minder waar. Voor email heb je geen hotmail nodig, messenging gaat ook prima zonder Live-messenger client en voor Spaces zijn er ook genoeg alternatieven. Dit voegt niets toe en heeft daarom geen toegevoegde waarde voor de consument.

King Yiu

Het eenvoudige van deze oplossing is dat je vanuit je contacten lijst van je Nokia telefoon nu ook direct je buddies kan benaderen. Als je iemand wilt bellen of wilt sms-en doe je dat ook. Je startpunt hoeft dus niet de link naar de applicatie in je menu te zijn maar gewoon je vertrouwde contacten lijst.

martha

ik wil gewoon mijn mobiel aan de computer kunnen aansluiten, zodat ik met de computer op internet kan. waarom alleen je email lezen en dergelijke. ik wil gewoon kunnen downloaden op de computer via de mobiele telefoon. je hebt tegenwoordig mobieltjes met 80 mb geheugen,dat kan toch ook meer worden.Waarom niet gelijk met een goed product op de markt komen. we gaan toch die kant op. allemaal draadloos internetten via de mobiele telefoon. het wordt steeds compacter, straks kunnen de kinderen via internet hun schoolboeken en alles van internet afhalen via hun mobieltje en thuis op de computer zetten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond