Deel dit artikel
-

‘Nokia gaat weer smartphones maken’

Het heeft er alle schijn van dat het Finse Nokia toch weer smartphones gaat maken, ook al is de totale mobiele afdeling verkocht aan Microsoft. Volgens geruchten zouden de Finnen begin volgend jaar de Nokia C1 op markt willen brengen.

Deze smartphone zou draaien op een Intel processor en Android 5.0 Lollipop. Volgens uitgelekte specificaties zou het toestel zijn uitgerust met een 5 inch scherm, 32 GB aan opslag en een 8 megapixel camera. Nokia levert geen standaard Android mee, maar zet er zijn eigen Z Launcher overheen. De smartphone, die aan de iPhone 5C doet denken, zou begin 2015 al moeten verschijnen.

Contractueel is met Microsoft overeengekomen dat Nokia geen eigen smartphones op de markt brengt tot 2016, maar indien de C1 is vervaardigd door een derde partij mag Nokia daar wel zijn eigen merk op plakken. Naar verluidt wordt deze loophole gebruikt om onder het contract uit te komen.

Nokia was al bezig met zijn (Android) Nokia X familie voordat Microsoft de mobiele divisie kocht. De eerste modellen werden in februari 2014 aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, maar in juli besloot Microsoft om de productie van deze toestellen te staken.

In november lanceerde Nokia ook al een eigen Android tablet. Vreemd genoeg wordt die volgend jaar als eerste in China uitgebracht, en zal hij daarna pas elders verkrijgbaar zijn. Rusland krijgt daarbij de voorrang.

Deel dit bericht

2 Reacties

CowboyTim

Wat Nokia zou moeten doen is Stock Android op haar Smartphones leveren.

Daniël van de Pol

Reden om bij Nokia the blijven. De Lumia 630 gekocht met de orginele Nokia logo. Microsoft Smartphones gaan het zonder Nokia embleem niet goed doen qua verkopen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond