Deel dit artikel
-

Nokia maakt mobiel tot creditcard

Nokia is samen met MasterCard een test gestart, waarbij de mobiele telefoon gebruikt wordt als creditcard. De gegevens van de magneetstrip zijn op een chip aangebracht en in de telefoon geplaatst. Wie de telefoon voor een lezer houdt heeft de boodschappen betaald.

De technologie voor de test is ontwikkeld door MasterCard en wordt &#39 genoemd. De gegevens van de magneetstrip zijn hierbij op een chip geplaatst die in de creditcard is verwerkt. Het betalen gebeurt door de creditcard enkele centimeters voor een terminal te houden, waarna de gegevens op de chip draadloos gelezen worden. Een lampje geeft aan of de betaling is verricht.

Doel van de methode is om het betalen sneller te laten verlopen, vaak hoeft er geen handtekening gezet te worden bij deze manier van afrekenen. De betaalwijze is ontwikkeld voor plekken waar snel afrekenen cruciaal is, zoals fastfood-restaurants en pompstations. Eind vorig jaar hield MasterCard een test met PayPass in Orlando, de plaatselijke McDonald's en Chevron werkten mee aan de test.

De chip kan ook bewaard worden op een andere plek dan de creditcard, zoals een telefoon. Samen met Nokia heeft MasterCard nu in totaal tweeduizend telefoons geschikt gemaakt voor een test in Dallas . De chip is verwerkt in het plastic omhulsel van de telefoon. Partijen die meewerken aan de test zijn onder meer Chevron, Rockfish Bar and Grill en Corner Bakery.

De test zal zes tot acht maanden duren. In die tijd mogen de winkels die meedoen ook de houders van een PayPass-telefoon sms-berichten met aanbiedingen sturen. De ontvangers krijgen de mogelijkheid om zich hiervoor af te melden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond