Deel dit artikel
-

Noodlijdende sportsite Fogdog overgenomen

De Amerikaanse noodlijdende sportsite FogDog is overgenomen door websitebouwer Global Sports . Daarmee komt een einde aan een maandenlange zoektocht naar investeerders. Ook hun collega Gear.com moest de zaak kortgeleden al verkopen. Sportus.nl voldoet in Nederland wel aan de verwachtingen, zegt manager Laurens Jan de Rijks.

Global Sports koopt de restanten van Fogdog voor een niet geringe som van 38 miljoen dollar. Wel zijn al twintig personeelsleden ontslagen, en ook de grote meerderheid van de 120 overgebleven werknemers kan al uitkijken naar een nieuwe baan, als gevolg van de overname . Fogdog noteerde afgelopen kwartaal een verlies van ruim dertien miljoen dollar, op een omzet van slechts 5,8 miljoen. De winkel beweert 300.000 klanten te hebben. Dat zou betekenen dat iedere klant afgelopen kwartaal voor gemiddeld negentien dollar besteld zou hebben. Sportgigant Nike was voor tien procent eigenaar van Fogdog.

In Nederland verloopt de verkoop van sportartikelen nog naar wens, zegt Laurens Jan de Rijks, manager van de Nederlandse vestiging van Sportus.com. Dit oorspronkelijk Zweedse bedrijf verkoopt ook in Finland en Noorwegen. "We zitten in Nederland in ieder geval boven de prognoses", zegt De Rijks. "Het loopt goed." Sportus wil geen mededelingen doen over het aantal klanten en de omzet. Wel is het de bedoeling dat er snel een distributiepunt komt in Nederland. Nu wordt alles nog verscheept vanuit Zweden.
Sporters als Marcel Wouda, Jacco Eltingh en Ron Zwerver hebben hun naam aan de winkel verbonden.

Twee weken geleden nam Overstock.com, een soort Amerikaanse Kwantumhallen, al Gear.com over. De grootste Amerikaanse online sportzaak, MVP.com, draait nog wel zelfstandig. Hier werd dan ook zwaar in geinvesteerd .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond