Deel dit artikel
-

Nooit meer een lekke band

Nooit meer een lekke band: twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam voorzagen al tijdens hun studie een gat in de markt. En nu is hun vinding onderdeel van het nieuwe Airless System van fietsbandenproducent Schwalbe dat onlangs de Fiets Innovatie Award 2018 won.

Luchtloze binnenbandsystemen bestaan al langer, bijvoorbeeld in ziekenhuisrolstoelen, maar voor fietsen waren deze banden tot nu toe oncomfortabel; ze dempen de schokken onvoldoende en hebben vaak een hoge rolweerstand waardoor de fiets zwaar trapt.

En dat is precies waar de binnenband van de studenten het verschil maakt: deze bestaat uit foamdeeltjes van thermoplastisch polyurethaan (E-TPU), wat onder meer gebruikt wordt in de zolen van hardloopschoenen. De duizenden foamdeeltjes zijn te vergelijken met mini-luchtkussentjes en zorgen voor veel veerkracht van de band waardoor deze natuurlijk aanvoelt.

Het belooft veel (fiets)comfort en 10.000 onderhoudsvrije kilometers en consumenten kunnen het deze zomer voor 84,90 euro (consumentenadviesprijs) aanschaffen via de vakhandel. Vijfduizend exmplaren zijn er inmiddels van geleverd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Kees

Wat een onzin dit.

Ik rij bijna duizend kilometer per jaar op mijn stadsfietsje door Amsterdam. Ik heb minder dan 1 lekke band per jaar. Binnenbanden à 2 euro en anti-lek-buitenbanden à 8 euro. Chineze meuk van de Action, inderdaad. Ik denk dat ik hooguit twee keer per jaar mijn banden hoef op te pompen.

Dik 80 euro voor een binnenbandje… Belachelijk.

x

Dan koop je het toch lekker niet, Kees

Kees

Ik zal je advies opvolgen, x. Moet je ook doen. Ik zie je wel bij de Action, OK?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond