Not Wanted

Veel bedrijven zien op internet hun merknaam speelbal worden van onbekende digitale krachten. De belangrijkste verrassingen:
Consumentensites Zowel door actiegroepen (Adbusters.org), consumentenbonden als individuen (Dunkindonuts.org) opgezet. In het laatste geval betrof het een klant die ontevreden was over de hoeveelheid melk in zijn koffie bij Dunkin' Donuts. Via zoekmachines kwamen mensen regelmatig op zijn protestsite. Na veel juridisch getouwtrek rammelde Dunkin' Donuts met een zak geld en hield het geklaag plotsklaps op. De protestsite www.dunkindonuts.org linkt nu door naar die van het bedrijf.
Broodje aap Waar komt het online gerucht vandaan dat er koeienbloed in Heinz tomatenketchup zit? Op de site www.urbanlegends.com zijn enkele 'urban legends' getraceerd.
Brandhackers Mensen die ongeoorloofd logo of merknaam van een bedrijf gebruiken om er zelf beter van te worden. Ook zetten ze merknamen als een 'metatag' in de eigen website. Wie vervolgens via een zoekmachine een merknaam intypt kan op deze manier op een andere site belanden, bijvoorbeeld die van de concurrent.
Forums en discussiegroepen Via een forum worden regelmatig negatieve opinies over een bedrijf verspreid. Gebeurt vaak ook door (ex-)werknemers
Ongeoorloofde distributie
Sites bieden producten aan ? zoals audio, video en software ? zonder dat ze er de licentie voor hebben.
Kapen van domeinnamen
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond