Deel dit artikel
-

NPO tekent distributiedeals met Netflix, Videoland, KPN

De NPO begint een proef waarbij het 25 NPO-producties gaat verspreiden via streamingpartijen als extra bron van inkomsten. Met Netflix, Videoland en KPN zijn inmiddels akkoorden gesloten.

Het gaat om dramaseries en documentaires uit Nederland die aan de verspreiders wordt aangeboden. Netflix is de enige van de partijen in het huidige rijtje die ook een internationaal publiek bedient. Zoals Nederlanders graag naar series uit Duitsland en Scandinavië kijken, is het niet uitgesloten dat publiek in andere landen Nederlandse producties omarmt.

In de nieuwe uitgave van Broadcast Magazine vertelt Michael Spendel over de verkenningen die hij voor de NPO voert op het digitale streamingterrein. Spendel is managing director van NPO’s Coöperatie voor Rechtenmanagement en Exploitatie. Dat is verantwoordelijk voor het rechtenbeheer van eigen producties.

Dutch CORE, zoals deze rechtentak ook wordt genoemd, is ook bezig met het stroomlijnen en digitaliseren van de interne processen rondom de rechteninformatie van de programma’s. Daardoor moet het eenvoudig worden te bepalen welke productie via welk streamingkanaal en onder welke voorwaarden mag worden vrijgegeven. Rechteneigenaren moeten met een druk op de knop een totaaloverzicht kunnen krijgen.

Foto: News Oresund (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond