Video

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Video

Infographic: de markt voor livestreaming

Het is vooral dankzij Facebook dat livestreaming van de grond is gekomen, maar ook Instagram, YouTube, Twitch en het minder bekende Live.ly doen dapper mee. Er geld mee verdienen is een ander verhaal, al zijn er wel mogelijkheden, denk aan donaties en een betaalmuur. Marketingbureau Koeppel Direct heeft deze markt mooi in beeld gebracht.


De toekomst van e-commerce is shoppable video

In retail wordt content belangrijker dan ooit. Het vormt de basis van alle communicatievormen en creëert op talloze manieren de mogelijkheid om met consumenten te engagen. Voor e-commerce en webshops blijft de uitdaging om merkwaarde te creëren, kopers te vinden en omzetten te doen stijgen. Om de koper de portemonnees te laten trekken en de concurrent te verslaan, zal er met content geïnnoveerd moeten worden. Video biedt de beste kans, maar video alleen is niet altijd genoeg.


Column: American Made

In 2016 ging het heel goed met de Nederlandse bioscopen. Zo steeg het aantal bezoekers met vier procent naar ruim 34 miljoen Nederlanders en werd er opgeteld bijna 290 miljoen euro aan tickets verkocht. Gezien de enorme groei die Netflix in ons land doormaakt, is dat op z’n minst opmerkelijk te noemen. Zet je de bioscoopcijfers ook nog eens af tegen het dalend aantal tv-aansluitingen en de vijftig procent minder winst en vier procent lagere reclameomzet van RTL Nederland, dan vraag je je af wat hun succesformule is.


Meer artikelen in Video

Channel Video

Hier vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van online video. Over thema’s zoals streaming, productie, distributie en promotie. Online video voor commerciële communicatie. Met best practices, ontwikkelingen en cases. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels