Deel dit artikel
-

NS: WiFi in de trein nog een jaar gratis

De NS heeft het contract voor gratis WiFi in de treinen met nog een jaar verlengd. Daar wordt maandelijks miljoenen keer gebruik van gemaakt.

Zojuist maakte de NS bekend dat reizigers tot zeker het einde van dit jaar gratis mobiel kunnen internetten in 300 intercity’s die door het land rijden. Nog niet alle treinstellen zijn voorzien van draadloos internet. De resterende 65 treinstellen krijgen in de loop van dit jaar WiFi-installaties.

Wat er in 2014 gebeurt met de prijsstelling van WiFi in de intercity is nog niet bekend. De spoorwegen hebben afgelopen jaar gesprekken gevoerd met verscheidene mobiele aanbieders over de internetcontract in de treinen. De prijs voor dat contract zou als erg hoog worden ervaren door de operators. Mogelijk is de verlening een tussenstap om tijd te kopen in de onderhandelingen voor een meerjarig contract.

De NS meldt in een nieuwsbericht: ‘. In februari bijvoorbeeld waren er meer dan 1,8 miljoen internetsessies met een gemiddelde duur van 43 minuten en werd er meer dan 20 Terabyte aan data verwerkt.’

Foto: Bas Blinksma (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Erik

Betalen is niet erg, maar dan wel graag een snel en betrouwbaar netwerk… Nu is acceptabel doordat het gratis is.

Erwin Boogert

Dat moet ik onderschrijven uit ervaring. Niet bedoeld als klagen uit weelde, maar de ontvangst is op het moment van treinvertrek rondom de spitsuren te vergelijken met het 3G-dataverkeer op Utrecht Centraal. Praktisch onbruikbaar.

Thijs

Idd, als het gratis is mag je niet klagen.. Maar of je hebt fatsoenlijk internet of je hebt geen internet. Dit is rond uit irritant, dagelijks ben je genoodzaakt je wifi uit te schakelen wanneer je in de trein stapt en online wilt zijn.. Mijn advies verbeteren of stop er AUB mee.

Remy Steijger

Wat echt niet kan is het inlogscherm. Dat is een desktop scherm en zeer smartphone onvriendelijk. Terwijl het voornamelijk door mensen met smartphones gebruikt wordt. Het moet toch een kleine moeite zijn om dit inlogscherm aan te passen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond