Deel dit artikel
-

Nu ook bestellen en betalen via QR-code

Rabobank maakt met ingang van vandaag bestellen en betalen via de QR-code mogelijk. De toepassing wordt beschikbaar gemaakt door de introductie van de QR-codefunctionaliteit in MyOrder, maar kan ook geïntegreerd worden in de eigen apps van retailers.

De bank had de functionaliteit al min of meer aangekondigd op het Betaalcongres, maar kon er toen niet over uitweiden. Vandaag wordt de toepassing formeel gelanceerd op de Supermarkt van het Jaar-verkiezing.

Bestellen en betalen met QR-codes maakt het voor retailers mogelijk om oriëntatie- en informatiekanalen om te zetten in verkoopkanalen. Door deze codes te koppelen aan huis-aan-huis folders, reclame in bijvoorbeeld het bushokje en advertenties worden het fysieke en het online kanaal samengebracht.

De consument kan deze app downloaden, de QR-code scanner selecteren en de producten naar keuze bestellen en betalen. Vervolgens kan de consument het product in de winkel afhalen of laten bezorgen.

Met je mobiele telefoon bestellen en betalen via MyOrder was overigens al mogelijk bij horeca, bioscopen, thuisbezorgddiensten, evenementen, autowasstraten en betaald parkeren.

De nieuwe functionaliteit maakt gebruik van MiniTix, de mobiele portemonnee van Rabobank.

Deel dit bericht

4 Reacties

Adri Ulfman

Mooie stap! Nu veel ervaringen verzamelen met actieve retailers. En dan mobile I-deal voor de finale zet!
Dan is er geen enkel obstakel meer voor Performance Based/CPA MarCom. We gaan een erg leuke tijd tegemoet….

Geert-Jan van Nunen

Nu nog een oplossing waarbij je geen wallet nodig hebt, maar direct van je (debit of credit card) rekening kunt betalen.
Deze ontwikkelingen zijn er al. Bijv. http://www.scanshopgo.nl

Roy

Toch is het scannen van een QR-code niet altijd een pretje hoor! Bijvoorbeeld bij te weinig te licht. Of bij teveel, zodat het zonlicht teveel reflecteert op het glas dat voor de QR code zit. Bovendien duurt het scannen van die code soms te lang en moet je je telefoon stil houden.

Is Near Field Communication niet een veel betere oplossing (in de toekomst dan)? NXP bezig is met die technologie. Ze testen het bijvoorbeeld al bij Roda JC. Supporters gebruiken hun telefoon op die manier als toegangskaartje.

Geert-Jan van Nunen

Kwaliteit van scannen is combinatie van camera en app. Op oudere toestellen (Blackberry, Nokia) kunnen camera’s nog wel eens te wensen over laten. Gebruik een van de betere QR-readers. Goede scan apps (dwz die het goed blijven doen onder ‘slechtere omstandigheden’ hiervoor zijn: i-Nigma, Quickmark, QRafter en 4me.
Het is m.i. juist opmerkelijk hoe snel een QR-scan gaat !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond