Deel dit artikel
-

Nu ook gratis variant Facebook Workplace

Facebook introduceert een gratis versie van zijn zakelijke chatdienst Workplace, een tegenhanger van Slack.

De gratis versie biedt dezelfde mogelijkheden als de betaalde variant, maar dan zonder analytische en administratieve opties.

Het is opvallend dat Facebook nu pas met een gratis variant komt. Officieel heet het dat bedrijven de dienst op deze wijze eerst kunnen uitproberen. Mogelijk speelt de concurrentie van diensten als Slack een rol. Ook Microsoft rolde onlangs zijn eigen teamsoftware Teams uit.

De premiumversie van Facebook Workplace kost afhankelijk van de grootte van het bedrijf een tot drie dollar per maand per gebruiker.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert de Koer

Zijn als kleine groep vrijwilligers die sociaal/maatschappelijk actief zijn vanwege Corona ingestapt op Workplace na lezing van dit artikel. Na een gewenningsperiode begint dit steeds meer van waarde te zijn voor onze werkzaamheden. Maar Workplace heeft onze digitale werkplek op slot gezet en bestookt mij nu met mails om weer actief te worden, maar dan wel betaald! Maar wij hebben geen inkomsten en de deelnemers wil ik niet belasten met ook nog maandelijkse kosten .. Je kunt “gratis” mee blijven doen als je wordt erkend als een maatschappelijk nuttige organisatie: heb mij diverse malen proberen aan te melden. Echter, je komt dan op ’n pagina waarop dit alleen kan volgens de USA-regels die hier dus niet van toepassing zijn! Op een gericht bericht wordt niet gereageerd. Fijn dus deze oplossing!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond