Deel dit artikel
-

Nu ook mobiel betalen op de Leidse markt

Ook de markt in Leiden gaat over op mobiel betalen. Afgelopen zaterdag kon er bij twintig Leidse marktkramen door circa duizend geselecteerde consumenten betaald worden met de smartphone.

Betaalautomatenleverancier CCV Holland B.V stelde twintig betaalautomaten voor de marktondernemers kosteloos ter beschikking.

Grootste voordeel is dat handelaren hun pinautomaat niet meer uit handen hoeven te geven, omdat de klant alleen de mobiele telefoon of de contactloze pinpas boven de automaat kunnen houden. Er kan dus niet met de automaat gerommeld worden. Ook kan er sneller achter elkaar afgerekend worden.

In september begonnen ABN AMRO, ING en Rabobank een experiment met contactloos betalen. Circa duizend consumenten betalen met hun smartphone bij circa honderdvijftig winkeliers en horecagelegenheden in het centrum van Leiden. Het project loopt door tot 1 december 2013.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Ron Simon

Met Mobiwallet is dit geen experiment meer maar kun je via QR codes als Merchant gewoon met je smartphone of tablet betalen met je mobieltje. Je hebt geen speciale apps of apparaten nodig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond