Deel dit artikel
-

Nu ook ransomware voor smart-tv

Ransomware heeft nu ook de weg naar smart-tv’s gevonden, zegt beveiliger Trend Micro. Een variant van het FLocker-virus heeft het gemunt op Androidtelevisies, zoals die van Philips.

FLocker circuleert al langer in allerlei verschijningsvormen. Er zijn ruim 7000 varianten bekend, en alleen al in april kwamen er 1200 bij.

Een smart-tv-variant is echter bijzonder. Met name omdat de afpersers geen bitcoins willen, maar iTunes cadeaukaarten, zij het wel ter waarde van zo’n 200 dollar.

De vraag is of FLocker enige impact zal maken. Er zijn niet heel veel Androidtelevisies en er staan doorgaans geen belangrijke documenten op een smart-tv.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Eigenlijk ben je een oen als je nog überhaupt een TV koopt. Het aanbod monitoren wordt steeds beter. 4K, 40-50 inch, geen probleem meer. Daarbij heb je niet het probleem dat de “computer” aan boord van de TV na 3-4 jaar onbruikbaar is geworden, en je TV op is.
Monitoren zijn ook veel duidelijker in het communiceren van de belangrijke zaken voor goed beeld:
Statisch contrast, ondersteunde beeldfrequenties, kleurruimte, kijkhoeken zijn veel fijner om te weten dan of er het komende jaar Netflix op werkt of dat de TV je beeld uitsmeert met super-duper-smooth-motion-mega-flow-polish.

bert

De computer aan boord van een “echte TV” die mis je dan in ingebouwde vorm, maar deze is natuurlijk voor een appel en een ei in je eigen smaak toe te voegen. Apple TV, HTPC, Chromecast, Raspberry Pi, XBOX/Playstation, mogelijkheden genoeg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond