Deel dit artikel
-

Nu ook rekeningen ING, ASN en Regiobank in Mobiel Bankieren app ABN

Klanten van ABN AMRO kunnen vanaf nu ook hun rekeningen bij ING, ASN of Regiobank hebben inzien in de Mobiel Bankieren-app en in Internetbankieren van ABN AMRO. Klanten die ook een rekening hadden bij Rabobank, SNS en Bunq konden dit al eerder.

Vanaf vandaag kunnen particuliere ABN AMRO klanten die ook een betaalrekening bij ING, Rabobank, SNS, ASN en Regiobank hebben, die gegevens inladen in Mobiel Bankieren en Internet Bankieren van ABN AMRO. Ze moeten daarvoor hun bank opdracht geven hun rekeninginformatie te delen, zoals saldo en transacties.

Veel Nederlanders bankieren bij verschillende banken. Door alle inkomsten en uitgaven in één app te hebben, wordt een digitaal en geautomatiseerd huishoudboekje mogelijk. ABN heeft hiervoor een aparte app Grip ontwikkeld die inkomsten en uitgaven automatisch in handige categorieën zet, bijvoorbeeld boodschappen of uitjes. Per categorie kan een budget worden ingesteld.

Naast klanten van ABN AMRO kunnen ook klanten van Rabobank en SNS op dit moment de Grip app gebruiken. Men hoeft dus geen klant van ABN AMRO te zijn om Grip te kunnen gebruiken. Ook gebruikers van een creditcard van ICS, de ANWB of Bijenkorf kunnen hun betaalgegevens laten verschijnen in Grip als ze daar toestemming voor geven.

De mogelijkheden zijn een gevolg van de nieuwe financiële wetgeving PSD2. Door de nieuwe wet kunnen klanten van banken aan derde partijen toegang geven tot hun online betaalrekening. Hierdoor kunnen klanten hun betaaldata bijvoorbeeld laten uploaden in financiële apps, of betaalgegevens van verschillende banken met elkaar combineren om een goed overzicht van de financiën te krijgen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fred

Tof! Mocht er iemand van de banken meelezen: ik ben afgehaakt omdat ik vanuit ABN app bij ING via web mijn gebruikersnaam/wachtwoord moest geven. Die ken ik echt niet meer uit m’n hoofd. Ook geen zin om op te zoeken, ik verwacht dat dit gewoon in de ING app kan. Misschien dat ik het over een paar maanden weer probeer…

Robin

Je begrijpt wel dat als je de ABN AMRO toestaat om in je rekeningen te vroeten je ze ook toestemming geeft om die gegevens te bewaren, gebruiken en te delen met hun partners? Bankgeheim bestaat voor een reden, dus denk er over na of je deze lui toegang wilt verlenen in je bankwezen zonder dat je er bankiert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond