Deel dit artikel
-

Omzet Belgisch e-commerce: 1,9 miljard

De omzet van Belgische webwinkels is afgelopen jaar met 26 procent gestegen tot 1,9 miljard. Veertig procent van de kopers komt uit het buitenland.

De e-commercebedrijven bij de zuiderburen maken een grote groei door en verwachten dat dat dit jaar aanhoudt. Met het aantal verkopen nam ook het aantal medewerkers per onderneming toe en de ondervraagden geven aan nog meer specialisten te zoeken in e-marketing, informatica en de klantendienst.

“Het overgrote deel van de ondervraagde bedrijfsleiders, 91 procent, denkt dat in 2014 online aankopen nog zullen toenemen. In 2013 vonden 6 op de 10 verkopen in België plaats, 59 procent, maar de online handelaars verwachten dat in 2014 een groter aandeel van hun verkopen uit andere Europese landen zal komen”, aldus brancheorganisatie Becommerce in een persbericht.

Voor zes van de tien orders ligt het gemiddelde aankoopbedrag per boven de honderd euro en voor twaalf procent hoger dan vijfhonderd euro. “Het populairst zijn kleding en accessoires (35%), binnenhuisdecoratie (30%), hardware en software (24%), speelgoed (23%) en keukenapparaten (20%).”

Op het logistieke vlak blijkt bpost nog de grootste vervoerder, met een marktaandeel van 59 procent, al laten de systemen met afhaalpunten als Kiala (39%) en Mondial Relay (14%) sinds twee jaar ook een aanzienlijke groei zien.

Deel dit bericht

1 Reactie

JW

Rond mei zijn we daar als bedrijf ook van start gegaan en de groei is inderdaad erg interessant. De Belgische markt lijkt de achterstand die ze hadden t.o.v. Nederland langzaam in te halen. Nog steeds is echter een heel groot deel van de actieve online merchants afkomstig van omringende markten en is het aandeel van Belgische shops eigenlijk te klein; daar zal nu zolangzamerhand ook wel op ingesprongen worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond