Deel dit artikel
-

Omzet Belgische telecomdiensten terug naar groei

De Belgische telecommarkt is in het eerste kwartaal van 2020 teruggekeerd naar een positieve omzetgroei. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Ondanks enige impact van de COVID-19-pandemie op de groei van het aantal abonnees, stegen de inkomsten uit diensten in het eerste kwartaal met 0,4 procent op jaarbasis tot 1,7 miljard euro.

Mobiele telecom is goed voor iets meer dan de helft van de Belgische telecommarkt, terwijl de inkomsten uit mobiele diensten op jaarbasis met 1,2 procent daalden tot 722 miljoen. Mobiele prijsdruk, als gevolg van toegenomen bundeling en promoties, compenseerde de groei van abonnees, met meer dan een half miljoen nieuwe mobiele Sims die het afgelopen jaar op de markt kwamen.

Telenet leidt de triple play-markt met bijna de helft van alle 3P-abonnees, terwijl Proximus de eerste is in quad-plays, goed voor 45 procent van de bijna 1,6 miljoen 4P-klanten in België.

Orange is nog steeds klein op de quad-play-markt, maar is erin geslaagd zijn marktaandeel te vergroten tot 9,5 procent van de triple-play-klanten en meer dan 13 procent van de 3P-inkomsten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond