Deel dit artikel
-

Ondanks thuiswerken blijft energierekening laag, dataverkeer bereikt piek

Hoewel veel woningen in Nederland door het coronavirus een voltijd thuis, school, sport- en werkplek zijn geworden, is het energieverbruik niet erg toegenomen. Dat zegt energiebedrijf Essent.

Het dagelijks energieverbruik van een gemiddeld gezin ligt deze dagen doordeweeks slechts 2 tot 4 procent hoger dan normaal. Nu dat we zoveel thuis zijn, verbruikt een gemiddeld gezin iedere dag evenveel energie als in het weekend.

Het weer blijft wel het meest van invloed op de energierekening. Omdat de afgelopen twee weken zo zonnig waren, hoefde de verwarming niet aan.

Essent geeft ook enkele tips: Het gasverbruik kan omlaag door de werk- of studeerplek in het zonnetje te creëren. De zon verwarmt dan de werkplek, waardoor de thermostaat omlaag kan. En door de thermostaat een graadje lager te zetten, bespaart een gezin al snel zeven procent op het gasverbruik.

Wel heeft het thuiswerken invloed op het dataverkeer. Internetknooppunt AMS IX meldde maandag een recordpiek in het internetverkeer. Rond half negen werd de grens van 8 terabit per seconde overschreden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Je hebt er dan ook vier kacheltjes bij thuis, toch zo’n 300-400 watt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond