Deel dit artikel
-

Onderzoek naar effecten van iPadscholen

De Onderwijs Innovatie Groep (OIG) en het Welten-instituut van de Open Universiteit starten een onafhankelijk onderzoek naar de effecten van de Steve Jobs scholen, ook wel bekend als de iPadscholen.

Het concept achter de Steve Jobs scholen is ‘onderwijs voor een nieuwe tijd’ (O4NT). Over dit concept bestaan veel meningen. Maar de meeste van die meningen lijken niet op feiten te zijn gebaseerd. Dit onderzoek wilt de feiten boven tafel hebben.

De eerste fase van het onderzoek brengt in kaart wat het concept Onderwijs voor een nieuwe tijd (O4NT) nu eigenlijk inhoudt, inventariseert welke positieve effecten men wil bereiken en welke negatieve effecten criticasters verwachten. Op basis van de uitkomsten van deze eerste fase wordt in een vervolgonderzoek onderzocht of die effecten ook daadwerkelijk optreden.

Inmiddels zijn er in Nederland 22 Steve Jobs scholen opgericht. Internationaal trekken ze veel belangstelling.

Het ministerie van OCW subsidieert dit onderzoek dat mede op initiatief van O4NT zelf gebeurt. Naast OIG en het Welten-instituut zijn ook HAN iXperium/Centre of Expertise leren met ict en het NIVOZ erbij betrokken. Over een jaar worden de eerste resultaten verwacht.

Deel dit bericht

3 Reacties

Remo Natali

Ze krijgen daar sowieso in probleem als onze overheid frankrijk zou volgen met het verbieden en sterk limiteren van wifi op kinderopvang en basisscholen.

Jurriaan

Interessant weetje voor de iPadscholen (oftewel de geldkoeien van Maurice de Hond):
“Steve Jobs liet zijn kinderen niet op de iPad”
http://www.bright.nl/steve-jobs-liet-kinderen-niet-op-de-ipad

Roel

Eindelijk een school die wel vernieuwend is en niet hangt op een onderwijssysteem van al meer dan 100 jaar. Kom zelf eens kijken net je kind.
Dan zal je zien dat het echt een van de weinige scholen is waar kinderen zich echt kunnen ontplooiien. Ook individuele leerprogramma’s worden gerealiseerd terwijl andere scholen dit roepen maar niet in praktijk kunnen uitvoeren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond