Deel dit artikel
-

Plannen Graduate School Data Science in volgende fase

De TU Eindhoven en Tilburg University gaan verder met hun plannen om volgend jaar een nieuwe Graduate School in ’s-Hertogenbosch op te zetten.  De haalbaarheidsstudie wijst uit dat een nieuwe masteropleiding op het gebied van Data Science en ondernemerschap in ’s-Hertogenbosch veel kans van slagen heeft. 

De Bossche raadscommissie heeft ingestemd in met een krediet van 2,5 ton voor de voorbereidingskosten. De nieuwe opleiding zal ruimte bieden aan enkele honderden studenten.

Uit stakeholdersonderzoek in de regio Brainport blijkt dat de vraag naar nieuwe data wetenschappers voor het bedrijfsleven fors toeneemt. Er blijkt een groeiende behoefte aan multidisciplinair opgeleide professionals die ondernemend en leidend zijn en data als innovatieve kracht kunnen inzetten. Zowel bedrijven als (semi)publieke organisaties vragen om dergelijke entrepreneurs of bestuurders die waarde kunnen creëren uit data.

De gemeente ‘s Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant zijn bereid om in het project te participeren. De universiteiten willen voor de zomer een definitief antwoord op alle vragen over huisvesting, onderwijsaccreditatie voor de opleidingen en de financiering van het project.

De toekomstige Graduate School is onderdeel van een groter plan met een breder opleidingsportfolio op het gebied van Data Science, waaronder een nieuwe bachelor opleiding en een aantal masteropleidingen aan beide universiteiten.

De opleiding in Den Bosch krijgt een masterstudie Data Science Entrepreneurship, die door beide universiteiten wordt verzorgd en zich onderscheidt door de focus op ondernemerschap. Verder biedt het plaats aan een ontwerpersopleiding en ruimte voor wetenschappelijk onderzoek en promotiemogelijkheden. Het opleidingscentrum wil ook een kraamkamer zijn voor nieuwe bedrijven en gaat zelfstandig ondernemen actief ondersteunen en stimuleren.

Voor de huisvesting heeft het klooster van Mariënburg de voorkeur. Er worden echter ook alternatieve opties nader onderzocht zoals het Spinhuiswalcomplex.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond