Deel dit artikel
-

Online betaalcongres: ‘Scherp toelatingseisen iDEAL aan’

De toelatingseisen voor het gebruik van iDEAL moeten strenger. Dat stelt Thuiswinkel.org in haar vanochtend verschenen positionering paper. Het betaalmiddel is populair bij malafide webwinkels. 

Indien banken iDEAL aan deze webwinkels verstrekken, werken zij daarmee ongewild mee aan malafide praktijken en beschadigen de markt voor eerlijke webwinkels, stelt Thuiswinkel.org.

Het afgelopen jaar zijn de rules & regulations aangepast, zijn risicoprofielen toegevoegd aan de toelatingseisen en is het bewustzijn van dit risico sterk gegroeid, maar verdergaande aanscherping van de toelatingseisen zijn volgens de brancheorganisatie noodzakelijk. In de gesprekken tussen Thuiswinkel.org, Currence en de Nederlandse banken zal gekeken worden hoe banken dit kunnen faciliteren. ‘Het moet voor consumenten duidelijk zijn aan wie is betaald zodat het voor frauderende partijen moeilijker wordt te verschuilen achter valse namen. De mogelijkheden zijn er want iDEAL transacties zijn zakelijk en kan bekend worden gemaakt aan wie, de juridische persoon, betaald wordt.’

Thuiswinkel.org wil ook meer duidelijkheid over de geldende PayPal verkoperbescherming. PayPal is momenteel een van de meest efficiënte mobiele betaaloplossingen en wordt naast iDEAL, achteraf betalen en credit card veelvuldig aangeboden door webwinkels. Door consumenten wordt het gemak hoog gewaardeerd, maar webwinkels lopen vaak op tegen hoge kosten van deze betaalmethode. Hier ervaren webwinkeliers een disbalans. ‘Het risico van transactie komt voort uit het feit dat consumentenfraude met PayPal mogelijk is.’

Thuiswinkel.org vraagt om meer duidelijkheid over de verkoperbescherming. Wanneer de bepalingen duidelijk zijn aangegeven, kan een consument indien gewenst voorafgaand aan de transactie de betaalmethode wijzigen.

Deel dit bericht

1 Reactie

sjaak

Hoe zit het dan met wederverkopers van iDeal diensten zoals Mollie en TargetPay? Daar kunnen bedrijven zich aanmelden en ook frauduleuze acties doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond