Deel dit artikel
-

Online game krijgt Chinese variant

Gamesuitgever Ubi Soft gaat samen met Sony Online Entertainment een Chinese versie maken van de online multiplayer pc-game Everquest. Daarmee wordt een significante nieuwe bron van inkomsten aangeboord, aldus Gilles Langourieux, managing director van ubi.com.

De release van de Chinese versie van Everquest, een zogenoemde fantasy roleplaying game, staat gepland voor 2003. Ubi soft en Sony werken ook aan Europese versies van het spel, het is de bedoeling dat er in de herfst Duitse, Engelse en Franse versies gaan verschijnen.

Ubi Soft zegt op het ogenblik de leidende uitgever van videogames te zijn in China. Het bedrijf heeft in China 230 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Shanghai, Beijing en Guangzhou. Gilles Langourieux, managing director van ubi.com, zegt met de Chinese versie van Everquest een "significante nieuwe bron van aankomsten" aan te boren. Wereldwijd zijn er op het ogenblik 430.000 betalende spelers van Everquest. Toegang tot het spel kost 12,95 dollar per maand. De omzet die dit oplevert valt echter in het niet vergeleken met de potentiële inkomsten uit de Chinese markt. Volgens Ubi Soft telt China momenteel dertien miljoen spelers van online multiplayer games, vijf miljoen van hen zouden reeds regelmatig betalen voor toegang tot online games.

Sony Online Entertainment gaat ook komen met een online versie van Everquest voor de Playstation 2 spelcomputer. Tarieven daarvoor zijn nog niet bekend gemaakt. Vorige week meldde Sony dat er inmiddels in totaal veertig miljoen exemplaren van de Playstation 2 zijn verkocht. Slechts een fractie daarvan is tot nu toe voorzien van een netwerk-adapter , die de Playstation 2 geschikt maakt voor online toegang via een breedband- of inbelverbinding. De verkoop van deze adapters is in augustus gestart in de VS.

Sony zegt te verwachten dat er in maart 2003 wereldwijd een half miljoen adapters verkocht zullen zijn. Daarnaast zal een onbekend aantal Playstation-bezitters gebruik maken van een netwerk-adapter geleverd door derden . Veel gamers hebben gerapporteerd dat het ook met dergelijke apparatuur (die doorgaans de helft goedkoper is dan de officiële Playstation-adapters) goed mogelijk is om verbinding te maken met het internet. In Japan zijn netwerk-adapters (en harde schijven) voor de Playstation 2 al sinds zomer 2001 verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat er ook een toetsenbord en muis voor de spelcomputer uitgebracht gaan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond